Akit yazarı, yoksulluğu HDP ile yapılan ‘ittifak’a bağladı

Yayın tarihi: 11 Haziran 2021 Cuma 11:53 am - Güncelleme: 11 Haziran 2021 Cuma 11:54 am

Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, kaleme aldığı yazısında Türkiye’de insanların yoksulluk çekiyor olmasını HDP ile yapılan ittifaka bağladı. Geçtiğimiz günlerde AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Neymiş, millet açmış. Aç olarak dolaşanları buyurun, siz de doyuruverin! Nankörlük parayla değil!” ifadelerini kullanmıştı.

Ali Karahasanoğlu, “İnsanlar aç” ise, sebebi ittifak yaptığınız PKK-HDP değil mi?” başlıklı yazısında yoksulluğun sebebi olarak PKK ile verilen mücadeleye işaret etti. HDP’yi hedefine alan Karahasanoğlu, HDP’nin kapatılması gerektiğini savundu. Muhalefet partilerini ‘terör örgütüne destek vermek’ ile suçlayan Karahasanoğlu, akıbeti sorulan milyon dolarların terör ile mücadele için harcandığını savundu.

Yazısında “İYİ Partilileri uyaralım” ifadelerine yer veren Karahasanoğlu şunları yazdı:

CHP’nin tabanı, tamamı ile olmasa bile, büyük çoğunluğu ile, ateist PKK’lılardan rahatsız olmazlar.. Ateist PKK’lılara övgü düzen HDP ile işbirliğinden kaçınmazlar.. Güneydoğuda HDP’liler kendi partilerine oy verir. Batı’da ise, aynı HDP’nin seçmenleri bizim ittifakımıza oy verir. Tereyağından kıl çeker gibi milleti uyutur, batı illerindeki HDP oylarını kendimizde toplarız” diye düşünen İyi Parti-CHP ittifakı.. Bu tezgahın yürümeyeceğini bilmeli..

Bu ittifak girişimi, tam da Yargıtay Başsavcısı Bekir Şahin’in, 834 sayfalık iddianamesinde tek tek anlatılan, 451 kişi hakkındaki teröre destek veren fiilleri görmezden gelen bir ittifaktır. Teröre destek veren o eylemleri meşrulaştırma amaçlı bir ittifaktır.. Bu sebeple de.. Yol yakın iken.. Asena’ya hatırlatalım. İyi Partilileri uyaralım.. Bu ittifak sizi yer bitirir.. Tabelayı indirip, kapıya kilidi vurmak zorunda bırakır!

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında şunları söylemişti:

“NEYMİŞ MİLLET AÇMIŞ”

“Şimdi bakıyorsunuz, sözde siyasi parti genel başkanı olarak konuşanlara. Durmadan hep iftira. Neymiş millet açmış. Bundan bahsediyorlar. Aç olarak dolaşanları, buyurun siz de doyuruverin. Biz ne gerekiyorsa bütün imkanlarımızı seferber ederek bunları yaptık. Yapmaya devam ediyoruz. Bu konuda en ufak bir aksama söz konusu değil. Yapılandırma ise bütün yapılandırmaları yapıyoruz. Biliyorsunuz nankörlük parayla değil. Onlar yine nankörlüğe devam ediyorlar. Varsın devam etsinler. Milletimizden elhamdülillah gayet güzel teşekkürler mesajları alıyoruz. Bunlar çıkmış millet aç diyor. Her ay onlarca yol, tünel, köprü, sulama tesisleri, baraj, millet bahçesi, TOKİ açılışı yapıyoruz, bunların gözü var ama görmüyor. Beni milletim duyuyor ya yeter.”