Akit yazarı yazmaya devam ediyor

Yayın tarihi: 9 Ağustos 2021 Pazartesi 4:29 pm - Güncelleme: 9 Ağustos 2021 Pazartesi 4:29 pm

Akit yazarı Yaşar Baş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinden önce AKP’nin adayı Binali Yıldırım ile yarışan CHP’ni adayı Ekrem İmamoğlu’yla ilgili “Aha da buradan altını çiziyorum. Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da bırakın seçim kazanmayı seçim kazanma umudu yaratacak bir sonuç alsın ben de yazmayı bırakacağım” demişti.

Odatv Akit yazarı Yaşar Baş’ın yazısını hatırlattı. Ekrem İmamoğlu 2019 Türkiye yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçildi. 31 Mart 2019 tarihinde yapılan Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi YSK tarafından 6 Mayıs 2019 tarihinde iptal edildi. 23 Haziran’da tekrarlanan seçimlerde İmamoğlu Yıldırım’a tam 806 bin 456 oy fark attı. İmamoğlu seçimlerde yüzde 54.21 oy alırken Yıldırım yüzde 44.9’da kaldı.  2018’de iddialı bir çıkış yaparak İmamoğlu’nun seçimleri kazanması durumunda yazmayı bırakacağını ifade eden Baş sözünü tutmadı.  Baş yazılarına Akit gazetesinde devam ediyor.

Baş 2018’de şunları yazmıştı:

“Seçimi zorlama kapasitesi olmayan bir aday seçimin bütün heyecanını ve motivasyonunu yok ediyor. Hâlbuki ki seçimdeki rekabet çıtayı daha yukarı çekecek motivasyona kaynak oluşturur.

Şimdi bildiğiniz tek kale maç oynanacak. Bir seçim daha başlamadan tüm heyecanı kayboldu. Aha da buradan altını çiziyorum. Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da bırakın seçim kazanmayı seçim kazanma umudu yaratacak bir sonuç alsın ben de yazmayı bırakacağım.

Ama adamı öyle şişirip pişirmeye başladılar ki; hatta birinin şişirip pişirmesine de gerek yok, Ekrem İmamoğlu kendisini şişirecek hikayeler yazmaya mütemayil bir profil zaten.