Akit, kira artışlarındaki ‘sırrı’ çözdü! Bir el piyasanın ayarlarıyla oynuyor

Yayın tarihi: 19 Eylül 2021 Pazar 12:21 pm - Güncelleme: 19 Eylül 2021 Pazar 12:21 pm

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Akit gazetesi manşetine artan kira fiyatlarını taşıdı. “Şer ittifakından zam kumpası” başlığıyla çıkan gazete kiralardaki artışın sebebini “Bir el piyasanın ayarlarıyla oynuyor” ifadeleriyle açıkladı.

Yeni Akit gazetesi, “Şer ittifakından zam kumpası” başlıklı manşetiyle çıktı. Gazetenin söz konusu başlıklı haberinde büyüme oranlarını itibarsızlaştırmak isteyen bir elin piyasa ayarlarıyla oynadığını öne sürüldü.

Akit, gıda ürünleri fiyatları ve kiralardaki artışı iç ve dış güçlere dayandırdı. Suni fiyat artışlarıyla ekonomik kriz havası oluşturulmak istendiğini iddia etti. Kira fiyatlarını artıranların iktidar ile halkın arasını açmak isteyenler olduğu öne sürüldü.

Haberde, Milli Beka Hareketi Genel Başkanı Murat Şahin’in “Son dönemlerdeki fahiş fiyatlar bir nevi sofra kumpasıdır. Görünen o ki, vesayet girişimlerinde ve karalama kampanyalarında başarılı olamayan birileri, şimdi de temel gıda ve kiralar üzerinden operasyon çekip vatandaşı mağdur etmenin ve hükümeti güçsüzleştirmenin derdirdeler. Bu yıpratma girişimlerine karşı, denetimler artırılmalıdır” görüşlerine yer verdi.

‘Barınamayanlar’ bu geceden itibaren sokakta yatıyor