Akit, Kabataş’ın yalan olduğunu kabul etti

Yayın tarihi: 28 Temmuz 2021 Çarşamba 11:54 pm - Güncelleme: 29 Temmuz 2021 Perşembe 12:09 am

Kabataş yalanını savunan Yeni Akit Gazetesi, Kabataş’ın yalan olduğunu kabul etti.

Akit, Kabataş yalanını ortaya atan Elif Çakır’ın başörtüsünü çıkarması üzerine “Gezi Parkı kalkışması sırasında Kabataş yalanını ortaya atarak provokasyona girişen Karar yazarı Elif Çakır’ın haber sitesindeki yeni hali dikkat çekti. Çakır’ın başörtüsünü çıkardığı görüldü.” ifadelerinin kullanıldığı bir haber yaptı.

Akit hazırladığı haberde, Kabataş’ın provakasyon olduğunu söyledi ve “Gezi kalkışması sırasında “Kabataş’ta başörtülü genç kadına 70 üzeri çıplak magandanın saldırdığını hatta üzerine bevlettiğini” iddia ederek provokasyona girişen Karar yazarı Elif Çakır’ın haber sitesindeki yeni hali dikkat çekti. Kabataş olayının ardından Çakır’ın başörtüsünün de yalan olduğu ortaya çıktı.” ifadelerini kullandı.

Kabataş yalanını ortaya atan Elif Çakır başörtüsünü çıkardı

AKİT KABATAŞ YALANINI SAVUNMUŞTU

Kabataş yalanını savunan Akit yazarı Kenan Alpay  05 Mart 2015 tarihinde “Diliniz KABA, Vicdanınız TAŞ” başlıklı yazı kaleme alanlardan biriydi. Alpay “Şunu iyi bilin: Bir asra yakın zamandır inancını, duygularını, kişiliğini, tercihlerini kamusal alan adına taciz ettiğiniz milyonlarca insanın vebalinden ‘Kabataş yalanmış’ ezberleriyle kurtulmak hiç mümkün değil. Be hey şaşkınlar! Kabataş’ın görüntüsü yoktu da yakıp yıktığınız araçların, iş yerlerinin, durakların da mı görüntüsü yoktu? Kabataş hadisesi kurgusaldı da yıllar boyunca üniversite kapılarının önünde, devlet dairelerinin kapılarında tesettürleri yüzünden ezdiğiniz, itip kaktığınız milyonlarca kadın da mı kurgusaldı? ” ifadelerini kullanmış ve Kabataş yalanını savunmuştu.

Kabataş Yalanını savunan bir diğer Akit yazarı ise Ersoy Dede idi. Dede, “Diliniz KABA, Vicdanınız TAŞ” yazısında “Gezi Kalkışması’nın en belirgin fiziksel travmalarından biri olan ‘Kabataş Rezaleti’ için de aynı yorumu yapın.. Kabataş Mızıkacıları sizi.. Kızınız için, anneniz için böyle bir durum yaşandığında ne tepki verecekseniz, (aynını değil) yüzde birini verin ki, insanlığınız çıksın ortaya.. ” ifadelerini kullanmıştı.