Akit, Çukur dizisini hedefine aldı: Giderayak sapıttılar

Yayın tarihi: 8 Haziran 2021 Salı 1:06 pm - Güncelleme: 8 Haziran 2021 Salı 1:06 pm

Yandaş Akit gazetesi, Show TV’de yayınlanan ‘Çukur’ dizisini hedefine aldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, diziyi ‘lanet dizi’ sözleriyle nitelendirmişti. Akit, Çukur dizisinin final bölümünü “dizi çöplüğündeki yerini aldı” ifadelerini kullanarak eleştirdi.

Başrollerinde Aras Bulut İynemli, Rıza Kocaoğlu, Erkan Kolçak Köstengil ve Dilan Çiçek Deniz gibi isimlerin yer aldığı Çukur dizisinin final bölümü yayınlandı. Süleyman Soylu, diziyi şiddet sahneleri sebebiyle ‘lanet dizi’ olarak nitelendirmişti.

AKP iktidarına yakınlıklarıyla bilinen Akit, final bölümü yayınlanan diziyi hedefine aldı. Diziyi, “Çukur dizisinden ‘cennet’ rezaleti! Giderayak sapıttılar” başlığıyla manşetine taşıyan Akit gazetesi, dizide dini duygularla alay edildiğini iddia etti.

RAKI İÇİLEN SAHNENİN YAYINLANMASINDAN RAHATSIZ OLDULAR

Gazetenin söz konusu haberinde şu ifadelere yer verildi:

“Dini duygularla ‘alay’ ettiler! Dizinin final sahnesinde dizideki karakterler ‘cennet’ gibi tasvir edilen bir yerde masada hep birlikte ‘rakı’ içerken sahnelendi. Dinimizin kutsal değerlerinden birisi olan ‘cennet’ olgusunu, rezilliklerine alet eden dizi ekibi bununla da kalmadı”

Sık sık RTÜK’ten ceza yiyen dizinin son sahnesinde içilen ‘rakı’lar sansürlenmedi. Her yaştan izleyicinin ekran başında olduğu bir saatte yayınlanan dizide, alenen ve göstere göstere içki sahnesinin gösterilmesi duyarlı vatandaşlardan da tepki çekti. ‘İçki’ yasaklarını protesto edercesine sergilenen rezil görüntülerle ilgili RTÜK’ün kanala nasıl bir ceza keseceği merak ediliyor.

Çukur'un final sahnesine damga vuran rakı sahnesi! Eski Türkiye  nostaljisi... - HaberMotto
https://tele1.com.tr/cukur-neden-final-yapiyor-408185/