Akit bile dayanamadı: Erdoğan’ın ‘kur korumalı mevduatı’ haram

Yayın tarihi: 27 Aralık 2021 Pazartesi 8:09 pm - Güncelleme: 27 Aralık 2021 Pazartesi 8:09 pm

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Akit’in Yazı İşleri Müdürü ve yazarı Ali Karahasanoğlu, Erdoğan’ın ‘kur korumalı TL mevduat’ sistemine ilişkin bir yazı kaleme aldı. Karahasanoğlu yazısında “Erdoğan’ın kur garantili çözümünde de haram.. Kur garantisinde de haram… Döviz hesabındaki faiz de haram” dedi.

Yeni Akit’ten Ali Karahasanoğlu bugün kaleme aldığı ‘Kur garantili hesap helal mi haram mı?’ başlıklı yazısında Erdoğan’ın açıkladığı ‘kur korumalı TL mevduat’ı için ‘haram’ dedi. Karahasanoğlu yazısında şunları söyledi:

“Haram olan faiz getirisi olan hesaba, bir de kur garantisi verilmiş olması halinde, bu faiz midir? Haram mıdır?” sorularına Anası haram olanın yanında, bir ekleme geldiğinde, o eklemeye bakıp, anası haram olan şeyin, helalliğe dönmesi mümkün mü? Değil. Yani… Klasik bankada açılan faizli hesap, kur garantisi getirildi diye helale dönüşür mü? Dönüşmez.

Kimse, faizli hesaba haram değil açıklaması yapmıyor. Erdoğan da yapmıyor, Diyanet de yapmıyor.

Biz hatırlatalım. Dün de bankadan alınan faiz haram idi. Yarın da haram. Erdoğan’ın kur garantili çözümünde de haram.. Kur garantisinde de haram… Döviz hesabındaki faiz de haram.”

Pazarda vatandaş dert yandı: Artık kurtarın bizi

Yeni Akit, Aydın Doğan ve torununa tazminat ödeyecek