Akıllı telefonlarda zam kapıda

Yayın tarihi: 2 Nisan 2022 Cumartesi 10:00 am - Güncelleme: 1 Nisan 2022 Cuma 3:57 pm

 Yılbaşından önce gelen stoklar bitme noktasına geldi. Yeni gelen cihazlar yüksek fiyatlardan sektöre giriş yapacak. Peki hangi telefon ne kadar zamlanacak?

Akıllı telefonlara zam geliyor! Acele edin! Akıllı telefon alacaklar hızlı davranın. Çip krizi, ekonomik bunalım, parça sıkıntısı, yüksek kurlar derken akıllı telefon fiyatları iyice arttı. Fakat bunlar daha iyi günler olabilir. Çünkü önümüzdeki süreçte yeni gelecek olan telefonlar yüksek kurlardan gelecek.

Bu krizlerin etkilediği en önemli sektör otomobil sektörü oldu. Pek çok otomobil devi üretime ara vermek zorunda kaldı. Bu durum da ister istemez fiyatlara yansıdı. Fakat bu fiyat artışının aynı şekilde akıllı telefonları da etkileyeceği iddia ediliyor.

 

Akıllı telefonlarda zam

Malum sektörde farklı kategorilerden pek çok model satışta. Çip krizi şu anda tüm modelleri etkilemiş değil. Keza orta ve giriş segmentindeki modeller için bir kriz söz konusu değil. Yani bu modeller için çip bulmak kolay.

Fakat söz konusu üst seviye modeller olduğunda işler biraz daha değişiyor. Özellikle de 5nm ve 8nm arasındaki üretim teknolojisine sahip çiplerde büyük bir kriz söz konusu. Bu krizin temel nedeni ise arz talep dengesinin şaşmış olması.

Dünyanın en önemli çip üreticisi olan TSMC şu anda taleplere cevap vermiyor. Üretim bandını full kapasite ile çalıştıran Tayvanlı şirket önümüzdeki süreçte daha farklı yollara başvurabilir.

Fakat şu anda kriz kökenli bir fiyat artışı söz konusu. Çiplerin fiyatının artması muhtemelen akıllı telefonlara da yansıyacaktır. Gerçi Türkiye halkı olarak zamlara alışık olduğumuz için, bu durum bizi çok fazla etkilemeyecektir.

Nova 9 SE : HUAWEI’nin en genç telefonu