Akıllı telefon üreticileri birbirlerine meydan okudu

Yayın tarihi: 21 Nisan 2021 Çarşamba 8:30 am - Güncelleme: 20 Nisan 2021 Salı 6:44 pm

Akıllı telefon sektörünün dev isimleri birbirlerine meydan okudu. Xiaomi, Oppo, Samsung, Vivo ve ZTE ilk ekran altı kameraya sahip telefonu üretmek için kolları sıvadı.

Akıllı telefon pazarında son 2 – 3 yıldır konuşulan bir teknoloji var. Ekran altı kamera teknolojisi. Eğer bu teknoloji hayata geçerse, damla çentik, ya da delikli ekran tasarımları da tarihe karışmış olacak. Kamera ekranın altına yerleştirilecek ve kullanılmadığı sürece de görünmeyecek.

Şimdiye kadar bazı firmaların ekran altı kameralara dair çalışmaları olmuştu. Hatta ZTE bu konuda önemli adımlar atmış ve demo bir görüntü de yayınlamıştı.

Xiaomi, Oppo, Samsung, Vivo

Fakat şimdiye kadar geliştirilen teknolojiler beklentileri karşılamanın hayli uzağında diyebiliriz. Hal böyle olunca ekran altı kameranın da pek bir esprisi kalmıyor.

Fakat sızdırılan son bilgilere göre ekran altı kameraların önündeki pek çok engel aşılmış durumda. Hatta Xiaomi, Samsung ve Oppo’nun ekran altı kameraya sahip ilk modeli bu yıl içerisinde çıkaracağı da iddia ediliyor.

Akıllı telefon sektöründeki bu üç dev isim ekran altı kameraya sahip ilk telefonu çıkarabilmek adına bir yarışa girişmişler. Hali hazırda ekran altı kameraya sahip ilk modelin kimden geleceği ise tam bir soru işareti.

Muhtemelen bu teknoloji de ilk olarak Xiaomi’den gelecektir. Zira Çinli üretici bu tarz teknolojilerde hayli atak bir görüntü sergiliyor. Yine de bekleyip göreceğiz.

Shang-Chi ve On Yüzük Efsanesi için ilk fragman