Akıllı telefon sektörü toparlanma aşamasında

Yayın tarihi: 20 Ocak 2022 Perşembe 10:00 am - Güncelleme: 19 Ocak 2022 Çarşamba 3:29 pm

Çin hükümet verilerinden gelen son rakamlara göre bir akıllı telefon sektörü toparlanma aşamasında. En son resmi veriler, Çin’in 2021’de iç pazara yaklaşık 342,8 milyon akıllı telefon sevkiyatı yapıldığını gösteriyor ve bu da bir önceki yıla göre %15,9’luk bir iyileşmeye işaret ediyor.

Rakamlar, pandemi nedeniyle meydana gelen büyük düşüş göz önüne alındığında güçlü bir performans gösteriyor. Ancak mevcut rakam, pandemi öncesi performansın altına düşüyor, ancak görünüm parlak kalmaya devam ediyor.

akıllı telefon

2020’de toplam akıllı telefon sevkiyatı yaklaşık 296 milyon akıllı telefondu ve bu, 2019’un en yüksek seviyesi olan yaklaşık 372 milyon adetten %20,4’lük bir düşüş oldu. Veriler, hükümet destekli bir kuruluş olan Çin Bilgi ve İletişim Akademisi’nden (CAICT) bir araya getirildi. Toplam rakamlar, pandemi ve diğer yabancı faktörler nedeniyle büyük düşüşler yaşayan birkaç Çinli markanın geri dönüşünü ortaya koyuyor. Devam eden küresel çip sıkıntısı da büyümeyi yavaşlatmış olabilecek olası bir faktör olabilir.

Çin akıllı telefon pazarı, pazarın büyük bir bölümünü alan çok sayıda yerel marka ve Çin’in iç pazarında önemli bir varlığı olan tek yabancı marka olan Apple ile oldukça rekabetçi bir pazar. Apple, Hong Kong ve Tayvan dahil olmak üzere Çin iç pazarında güçlü bir performans sergilemeye devam etti. Çin yerel akıllı telefon pazarı bir toparlanma içinde ve tahminler, 2022’de pandemi öncesi performansa ulaşacağı ve onu geçeceği yönünde olumlu.

iPhone 14 serisinin tamamı 120Hz yenileme hızı paneline sahip olacak