Akıllı telefon fiyatları ne zaman inecek

Yayın tarihi: 5 Mart 2021 Cuma 8:30 am - Güncelleme: 4 Mart 2021 Perşembe 5:26 pm

Şu anda pek çok kişinin aklında aynı soru var. Akıllı telefon fiyatları ne zaman düşecek? İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Hali hazırda akıllı telefon fiyatlarının olması gerekenden yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Geçtiğimiz yıl Mart ayında piyasaya yeni giren bir orta segment model için 2000 TL altı fiyatlar isteniyordu. Örneğin Realme 6i modelini 1700TL gibi hayli uygun bir fiyattan satışa sunmuştu.

Şimdilerde ise orta segment cihazlar için bile 25003000 TL arası fiyatlar talep ediliyor. Hatta pek çok modelin 3000TL’nin de üstünde fiyatlardan piyasaya giriş yaptığını söyleyebiliriz. Peki bu fiyatlar ne zaman istenilen seviyelere düşecek? Malum döviz kurları hayli geriledi. Fakat hala telefon fiyatları gerilemiş değil.

Akıllı telefon fiyatları

Aslında telefon fiyatlarında da ufak ufak düşüşler başladı. Fakat döviz kurlarındaki düşüşler kadar bir düşüş söz konusu değil. Bir ara 8.6TL’ye dayanan dolar bile şimdilerde 7.2 TL’Ye kadar gerilemiş durumda. Peki telefon fiyatları neden düşmüyor?

Hemen söyleyelim. Pek çok satıcı döviz yüksekken aldığı stokları eritme peşinde. Bu stoklar eridiğinde, düşük fiyatla ülkeye giren telefonlar için düşük bir fiyat tarifesi sağlanacaktır. Elbette bu süreç içerisinde döviz kurlarının tekrardan yükselmemesi gerekiyor.

Dip not olarak şunu da belirtelim. Pek çok finansal kuruluşa göre 2021 sonuna kadar Türkiye’de döviz tarafında önemli bir yükseliş gerçekleşmeyecek.

PlayStation 5 bekleyenlere bir kötü haber daha