Akıllı gözlükler gecikebilir!

Yayın tarihi: 28 Şubat 2022 Pazartesi 9:00 am - Güncelleme: 26 Şubat 2022 Cumartesi 8:43 pm

2022’nin akıllı gözlükler için önemli bir yıl olacağı düşünülüyordu. Fakat Rusya – Ukrayna arasındaki savaş olayı farklı bir boyuta taşıdı. Şu anda bu savaşın Avrupa’ya sıçramasından korkuluyor.

 Teknoloji dünyası akıllı gözlük teknolojisine pek de yabancı sayılmaz. Keza yıllar önce Google bu konuda önemli girişimlerde bulunmuş hatta somut ürünler ortaya koymuştu. Fakat nedense Google’ın projesi bir anda rafa kaldırıldı. Bu durumun sebebi hiçbir zaman net bir şekilde açıklanmadı.

Sonrasında da pek çok firmanın akıllı gözlükler üzerine çeşitli yatırımlar yaptığı belirtildi. Fakat şimdiye kadar somut bir ürün göremedik. Huawei’nin Monstereye ile çıkardığı bazı ürünler oldu. Fakat bu ürünler de akıllı gözlükten ziyade kablosuz kulaklık işlevi görüyordu.

 

akıllı gözlükler

Geçtiğimiz yık Xiaomi, tam da istediğimiz gibi bir akıllı gözlüğü tanıttı. Yani cam kısmında ekran beliren, bize çeşitli seçimler yapma şansı sunan, video kaydı gerçekleştirebilen, gerçek anlamda fonksiyonel akıllı gözlükler.

Xiaomi’nin hemen ardından TCL de Thunderbird ismini verdiği akıllı gözlüğünü tanıttı. Üstelik Thunderbird, özellik ve yetenek açısından Xiaomi’nin tanıttığı gözlükten çok daha fazlasını vaat ediyordu.

Eğer Xiaomi ve TCL’in satışa sunacağı gözlükler ilgiyle karşılanırsa, 2022 yılı akıllı gözlükler açısından kritik bir eşik olabilir. Öyle ya da böyle şu gerçeği inkar edemeyiz. 2022 olmasa bile önümüzdeki birkaç yılda akıllı gözlükler de aynı akıllı telefonlar gibi hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelecek.

Ukrayna savaşı Türkiye’deki markaları kötü etkiledi: Birçok mağaza kapatıldı