Akıllı Çağrı bu defa sert kayaya çarptı

Yayın tarihi: 27 Nisan 2022 Çarşamba 12:00 pm - Güncelleme: 26 Nisan 2022 Salı 1:11 pm

Tesla, sayısız farklı özelliği ile otomobil meraklılarının hayallerini süsleyen bir isim. Tesla’nın en dikkat çeken özelliklerinden biriyse hiç kuşkusuz 2019 yılında tanıtılarak kullanıma sunulan “Akıllı Çağrı” özelliği.

 

Sürücünün aracına gitmesinin mümkün olmadığı hallerde ve 60 metre çapla sınırlı alanlarda kullanılabilen bu özellik sayesinde, Tesla araç park halinde olduğu yerden çıkarak sürücünün kendisini çağırdığı konuma gidebiliyor. Ancak teoride son derece güzel işleyen bu fikir, pratikte bazen çok büyük sorunlara neden olabiliyor. Tıpkı ABD’nin Washington eyaleti Spokane’de meydana gelen kazada olduğu gibi.

 

Akıllı Çağrı

Sosyal medyada yer alan görüntülerle ortaya çıkan kazaya göre, bir havalimanında sahibi tarafından çağrılan Tesla Model Y, önünde duran 3,5 milyon dolarlık özel jeti algılayamayarak çarptı. Hafif bir hızla çarpan Tesla, özel jetin kendi etrafında 45 derece bir açıyla dönmesine neden oldu. Tabi bu çarpışma sonucunda özel jette maddi hasar ortaya çıktı.

 

Bununla birlikte bu akıllı çağrı özelliğinin neden olduğu ilk kaza değil. Daha önce birçok kullanıcı akıllı çağrı özelliğini test ettiği sırada kaza tehlikesi atlatmış ve hatta bir çoğu maddi hasarlı kazaya bile karışmıştı.

Tesla ise bu konuda, özelliğin beta aşamasında olduğunu ve akıllı çağrının kamuya kapalı yollarda, site içleri, otopark gibi alanlarda kullanılması gerektiğini hatırlatıyor.

Twitter bir durum güncelleme özelliği deniyor