Akıllı bileklik vs akıllı saat

Yayın tarihi: 8 Nisan 2022 Cuma 11:00 am - Güncelleme: 7 Nisan 2022 Perşembe 2:18 pm

Piyasada pek çok giyilebilir teknoloji ürünü satılıyor. Peki bu ürünler arasından doğru tercihi yapmak mümkün mü? En basitinden akıllı saat yerine çok daha makul bir akıllı bileklik almak mantıklı mı?

Akıllı bileklik mi yoksa akıllı saat mi? Aslında bu sorunun net bir cevabı yok. Çünkü bazı üreticiler bu ayrımı sadece görünüşle ilişkilendirirken, bazıları da işletim sistemi özelliği ile ilişkilendiriyor.

Genel olarak baktığımızda akıllı bileklikler ile akıllı saatler arasındaki en belirgin fark fiyat tarafında karşımıza çıkıyor. Bileklik fiyatları 150TL’den başlarken, söz konusu akıllı saatler olduğunda 1000 TL’yi geçen etiketler karşımıza çıkıyor.

 

akıllı saat

Temelde hem akıllı bileklikler, hem de akıllı saatler benzer özelliklere sahipler. Yani spor aktiviteleri, çeşitli sağlık takipleri ve bildirim özellikleri hemen hemen tüm cihazlarda mevcut.

Bu noktada akıllı saatlerin en önemli özelliği ise sonradan uygulama yüklenebilir cihazlar olmaları. Akıllı bilekliklere ise sonradan uygulama yüklemek mümkün olmuyor. Yani hali hazırda bilekliğin içerisinde mevcut olan uygulamalarla devam etmek zorunda kalıyorsunuz.

 

Akıllı saatler de uygulama tarafında çok fazla seçenek sunmuyor. Yine de uygulama yüklenebilme özelliği akıllı saatlerin en önemli artısı diyebiliriz. Tabi ki bu özelliğin pil tarafında büyük bir eksi yarattığını da unutmamak gerekiyor. Uygulama yükleme özelliği yüzünden saatlerin pil süresi 1 güne kadar düşüyor.

2022 yılında Xbox One alınır mı?