Akıl sağlığı yerinde olmayan kadına polis dayağının cezası belli oldu

Yayın tarihi: 4 Nisan 2019 Perşembe 11:28 am - Güncelleme: 4 Nisan 2019 Perşembe 11:30 am

Alanya’da görev yapan İsmet Kafadar ile İsmail Uzar isimli polis memurları, 3 Ekim 2017’de akıl sağlığı yerinde olmayan bir kişinin etrafa saldırdığı ihbarı üzerine Türkmenbaşı Caddesi’nde geldi.

“Arabaya bin” deyince Kırgız Ronakhan Arıpova’nın yüzüne vurduğunu iddia eden İsmet Kafadar, bunun üzerine kadını copla vurarak yere düşürüyor. Kafadar kadını tekmeleyerek darp ederken Uzar ise olup biteni sadece seyrediyor.

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre, ifadesinde, akli dengesi yerinde olmadığı için Arıpova hakkında işlem yapılmadığını belirten Kafadar, “Yere düştükten sonra bana Türkçe küfretti. Bir ara Rusça sözler söyledi ve orta parmağını göstererek el hareketi yaptı. Kendime hakim olamadım, cop ve tekmeyle müdahale ettim” dedi.

HÜKÜM ERTELENDİ

İki polis hakkında ‘kamu görevlisinin nüfuzunu kullanarak silahla, kendisini savunamayacak kişiyi yaralaması’ suçundan 1.5 yıldan 4.5 yıla kadar hapis cezası istendi. Alanya 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi, Kafadar’a ‘beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak kişiye karşı kasten yaralama’ suçundan 180 gün hapis cezası verdi. Bu suçu mağdurun haksız tahriki altında işlediği ve duruşmalardaki iyi hali gerekçe gösterilerek cezası 37 güne indirildi. Hapis cezası günlüğü 20 TL’den toplam 740 TL’ye çevrildi. Geçmişte bir sabıkası olmadığı için hükmün açıklanması geri bırakıldı.