Akif Beki’den ‘Kobani’ operasyonları için ‘Kerbela’ benzetmesi yapan Soylu’ya: Sanki ‘unut’ diyen oldu

Yayın tarihi: 8 Ekim 2020 Perşembe 11:25 am - Güncelleme: 8 Ekim 2020 Perşembe 11:25 am

Karar yazarı Akif Beki, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 6 yıl sonra başlatılan ‘Kobani’ operasyonları için yaptığı, “Üstünden yüzlerce yıl geçti Kerbela’yı unuttuk mu ki!” açıklamasıyla ilgili, “Sanki ‘unut’ diyen oldu. Unutulmasın elbette. Ama siyasi çıkar sağlamak için kullanılmasın da, haksızlıkları örtmek için istismar da edilmesin” ifadesini kullandı.

Karar yazarı Akif Beki, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 6 yıl sonra başlatılan ‘Kobani’ operasyonları için yaptığı, “Üstünden yüzlerce yıl geçti Kerbela’yı unuttuk mu ki!” açıklamasıyla ilgili, “Sanki ‘unut’ diyen oldu” ifadesini kullandı.

Beki, “Yasin Börü’nün katilleri cezasız kalmış gibi bir hava estiriliyor. Canavarca hisle adam öldürmekten yargılandı, hüküm giydiler oysa. Davası 2017’de sonuçlandı. 16 fail beşer müebbet, 6’sı ise 110’ar yıl ceza yedi. Ayrıca mahkeme, Demirtaş’ın dosyasıyla birleştirmeyi de reddetti. Şimdi, bu hunhar cinayetten 6, davası görüldükten 3 yıl sonra, sanki müstahaklarını bulmamışlar gibi yansıtılıyor. Bulmaları için, o gün eylem çağrısı yapan HDP MYK’sında üye bile olmayanların bugün milletvekilliklerinin ve belediye başkanlıklarının düşürülmesi mi gerekiyormuş” değerlendirmesinde bulundu.

Soylu’dan ‘Kobani’ tutuklamalarına eleştiriye tepki: Yüzlerce yıl geçti, Kerbela’yı unuttuk mu?

“Şimdiye neredeydiniz, gerçek suçluların hala yargılanmadığı yeni mi aklınıza geldi, ne değişti diye soranlara, ucuz demagojiyle cevap veriliyor” diye yazan Beki, şöyle devam etti:

” ‘Üstünden yüzlerce yıl geçti Kerbela’yı unuttuk mu ki!’ Sanki ‘unut’ diyen oldu. ‘6 değil, 66 yıl geçse de unutmayacağız’ ajitasyonlarıyla saptırılıyor. Unutulmasın elbette. Ama siyasi çıkar sağlamak için kullanılmasın da, haksızlıkları örtmek için istismar da edilmesin.”

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN