Akhisarspor Fenerbahçe 3-0

Yayın tarihi: 9 Aralık 2018 Pazar 5:59 pm - Güncelleme: 9 Aralık 2018 Pazar 5:59 pm

Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında Fenerbahçe, Akhisarspor’a konuk oldu. Rakibine 3-0 mağlup olan Sarı-Lacivertliler, 15. haftada düşme hattına girdi.

Bunlarla da ilgilenebilirsiniz
Akhisarspor-Fenerbahçe
Ali Koç Londra’dan geldi, maça yetişti
Bursa’dan muhteşem dönüş
Facebook’ta paylaş WhatsApp Tumblr E-posta
cumhuriyet.com.tr Yayınlanma tarihi: 9 Aralık 2018 Pazar, 20:40
Ali Koç Londra’dan geldi

Geçen sezon hem Süper Lig’de hem de Ziraat Türkiye Kupası finalinde Akhisarspor’a 3 kez kaybeden Fenerbahçe, bu mağlubiyetle rakibine üst üste 4. kez kaybetmiş oldu. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da kritik maçta takımı yalnız bırakmadı. Ali Koç’un Londra’dan direkt Akhisar’a geldiği öğrenildi. Koç, kalabalık bir yönetici topluluğu ile karşılaşmayı izledi.

Taraftarlardan büyük ilgi

Akhisarspor ve Fenerbahçeli taraftarlar hava soğuk olmasına rağmen mücadeleye ilgi gösterdi. Maçı yaklaşık 9 bin futbolsever izledi. Karşılaşmadan önce Fenerbahçe tribünlerinin kendi aralarında kavga ettiği öğrenildi. İki grubun kavgasında bir Fenerbahçeli futbolseverin yaralandığı ifade edildi. Taraftarın ambulansla hastaneye kaldırıldığı ifade edilirken, yaralının ciddi bir sorunu olmadığı bildirildi.

Seleznov kadro dışı

Ev sahibi Akhisarspor’da ise süresiz kadro dışı bırakılan golcü Seleznyov’un yanı sıra sakatlıkları devam eden Bilal, Mustafa ve Dany, Fenerbahçe’ye karşı forma giyemedi. Krasnodar karşılaşmasında sakatlanan takımın golcülerinden Manu ise tam iyileşmediği için maça yedek kulübesinde başladı. Teknik direktör Cihat Arslan ileri uçta son haftaların formda ise Bokila’ya şans tanıdı.

Küme düşme hattında

Bu mağlubiyetle Fenerbahçe, tarihinde ilk kez ligin 15. haftası oynanırken küme düşme hattına girdi. Sarı-Lacivertliler ligde 3 maçtır kazanamıyor.

Maçtan dakikalar

2. dakikada Akhisarspor atağında Güray’ın ceza sahası dışı sol çaprazdan gelişine sert şutunda top kaleci Harun’da kaldı.

3. dakikada Slimani’nin pasıyla topla buluşan Mehmet Ekici’nin rakip ceza yayının sağından sert vuruşunda, savunmaya da çarpan topu kaleci Fatih son anda çelerek tehlike bölgesinden uzaklaştırdı.

10. dakikada Hasan Ali’nin sol kanattan yerden ortaladığı topa penaltı noktası önünde müsait pozisyonda Eljif Elmas’ın gelişine vuruşunda meşin yuvarlak kale direğinin üstünden auta gitti.

26. dakikada Serginho’nun ceza sahası dışı sağ çaprazdan sert şutunda altıpas içerisinde kaleci Harun’dan seken topu Bokila tamamlayarak filelere gönderdi. 1-0

34. dakikada Mehmet Ekici’nin sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içerisinde iyi yükselen Isla’nın kafa vuruşunda top kale direğinin yanından dışarıya çıktı.

72. dakikada sol kanattan ceza alanına sokulan Hasan Ali’nin şutunda savunmadan dönen topu Mehmet Ekici sert bir vuruşla kaleye yollamak istedi, savunma bir kez daha topa siper oldu.

79. dakikada Manu’nun pasıyla ceza alanı dışında topu alan Josue sol ayağıyla sert vurdu, top direkten oyuna alanına geri döndü.

82. dakikada savunma arkasına gönderilen topu kafayla önüne alan Elvis Manu sol çaprazdan içeri sokuldu ve karşı karşıya pozisyonda yerden bir vuruşla topu ağlara yolladı: 2-0

Stat: Spor Toto Akhisar
Hakemler: Bülent Yıldırım, Asım Yusuf Öz, Mehmet Kısal
Akhisarspor: Fatih, Lopes, Caner, Sissoko, Güray, Vrsajevic, Serginho, Onur (Dk.70 Regattin), Josue, Barbosa (Dk.87 Kadir Keleş), Bokila (Dk.69 Manu)
Fenerbahçe: Harun, Şener (Dk.57 Benzia), Neustadter, Skrtel, Hasan Ali, Mehmet Topal (Dk.78 İsmail), Eljif Elmas, Isla, Barış, Mehmet Ekici, Slimani
Goller: Dk.26 Bokila, Dk.80 Manu, Dk.90+4 Regattin (Akhisarspor)
Sarı kart: Barbosa, Josue (Akhisarspor)