Akdeniz’de Yunanistan tankeri ile balıkçı teknesi çarpıştı: 4 ölü

Yayın tarihi: 11 Kasım 2020 Çarşamba 11:23 am - Güncelleme: 11 Kasım 2020 Çarşamba 12:19 pm

Adana’nın Karataş ilçesi 15 deniz mili açıklarında Yunanistan bayraklı bir tanker ile Türk bayraklı balık avlama teknesinin çarpıştığı, alabora olan teknede bulunan ve kayıp olduğu değerlendirilen 5 kişinin bulunması için arama kurtarma çalışması başlatıldı. Ekiplerin yürüttüğü çalışma kapsamında teknede bulunan 5 kişiden 4’ünün cansız bedenine ulaşıldı.

Adana’nın Karataş ilçesinde gece saatlerinde denize açılan ‘Polatbey’ isimli balıkçı teknesi, bir gemiyle çarpışması sonucu alabora oldu. Teknedeki 5 balıkçdan 4’ünün cansız bedenine ulaşıldı. Kayıp olan balıkçıyı arama işlemi sürüyor.

 

5 KİŞİDEN 4’ÜNÜN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Teknede bulunan ve kayıp olduğu değerlendirilen 5 kişinin bulunması amacıyla arama kurtarma çalışması başlatıldı. Ekiplerin yürüttüğü çalışma kapsamında teknede bulunan 5 kişiden 4’ünün cansız bedenine ulaşıldı.Arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI
Açıklamaya göre, saat 05.50’de Karataş ilçesi 15 deniz mili açıklarında Yunanistan bayraklı bir tanker ile Türk bayraklı balık avlama teknesinin çarpıştığı ve teknenin alabora olduğu bilgisi alınması üzerine bölgeye 3 Sahil Güvenlik botu ve bir Sahil Güvenlik Dalış Timi sevk edildi.