Akdeniz’de kaçak göçmenleri taşıyan tekne battı! 21 kişi kayıp

Yayın tarihi: 5 Eylül 2024 Perşembe 12:36 pm - Güncelleme: 5 Eylül 2024 Perşembe 12:50 pm

İtalya’ya bağlı Lampedusa adası açıklarında kaçak göçmenleri taşıyan tekne battı. Tamamı Suriye uyruklu erkeklerden oluşan 7 kişi kurtarılırken 21 kişiye ulaşılamadığı belirtildi.

İtalyan sahil güvenliği, Lampedusa adası açıklarında kaçak göçmenleri taşıyan bir teknenin battığını, 7 kişinin kurtarıldığını ve denizde kaybolan 21 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Açıklamada, tamamı Suriye uyruklu erkeklerden oluşan 7 göçmenin Lampedusa’nın yaklaşık 18,5 kilometre güneybatısında yarı batık bir tekneden çıkarıldığı bilgisi yer aldı.

Kurtarılan Suriyeliler, kurtarma ekiplerine ‘Pazar günü Libya’dan yola çıktıklarını, aralarında üç çocuğun da bulunduğu 21 kişinin sert hava koşulları nedeniyle denize düştüğünü’ söyledi.

Sahil güvenlik, olayın ardından kurtarılan kazazedelerin Lampedusa’ya ulaştırıldığını ve denize düşerek kaybolan 21 kişiyi aramak için deniz ve hava birliklerinin görevlendirildiğini, aynı zamanda Tunus, Malta ve Libya kurtarma ekiplerine yardım çağrısında bulunulduğunu belirtti.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin (UNHCR) İtalya ofisi yaptığı açıklamada, Trablus’un batısındaki Sabratha limanından hareket ettiği düşünülen teknede Sudan uyruklu göçmenlerin de bulunduğunu söyledi.

Kaçak göçmenler öyle bir yere saklandı ki yakalandıklarına kendileri de şaşırdı

Kaynak: TELE1