Akçay ve Altay arasında ‘İmamoğlu’ tartışması!

Yayın tarihi: 2 Şubat 2022 Çarşamba 7:21 pm - Güncelleme: 2 Şubat 2022 Çarşamba 7:38 pm

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ve CHP Grup Başkanvekili Engin Altay arasında İmamoğlu tartışması yaşandı. Altay, İmamoğlu’nu hedef alan Akçay’a “Balıkçı meselesini büyüterek yollardaki ayıbınızı örtemezsiniz” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ile CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay arasında balık restoranında yemek yediği için hedef gösterilen Ekrem İmamoğlu hakkında tartışma yaşandı. MHP’li Akçay, yüzlerce insanın kar yağışı sebebiyle bakanlıklara bağlı yollarda mahsur kaldığını örtbas ederek İmamoğlu’na yüklendi. Altay ise Akçay’a “Balıkçı meselesini büyüterek siz yollardaki ayıbınızı örtemezsiniz” yanıtını verdi.

MHP’li Akçay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu arasında tartışma yaşandığını söyleyen Akçay şöyle konuştu:

“İBB Başkanı ne İstanbul’u ne kendi partisini ne de genel başkanını takıyor. Belediye başkanının tek taktığı ABD ve İngiliz Büyükelçisi. Sayın Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu arasındaki soğuk savaşı Meclis’e taşımanın anlamı yok. Bu önerge hedef saptırma önergesidir, mazeretçiliktir. Önergede dile getirdiğiniz MOBESE görüntüsü hangisi? Hukuken suçsa gereği yapılsın. Lokantanın içinde çekilen fotoğrafa sözünüz yok mu? Bu fotoğrafı kim çekti? Ayrıca bu önergede eleştirilen MOBESE görüntülerini İBB’nin linkinden bütün vatandaşlar canlı izliyordu. Şimdi linki kapatmışlar. Asıl izah edilmesi gereken konu balıkçıda çekilen fotoğraflardır. İstanbullu kar altında mağdurken bir belediye başkanı 4 saatini neden büyükelçiyle görüşmeye ayırır?”

ALTAY’DAN YANIT!

Engin Altay, Akçay’ın Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu arasındaki gerginlik iddiasına “Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nun genel başkanıdır ama ondan önce ağabeyidir” diyerek yanıt verdi. Altay, şu ifadeleri kullandı:

“Öcalan’a sayın dersiniz ya da onunla masa kurar oturursunuz sonra ‘CHP-HDP ile görüşüyor’ dersiniz. Amerikan başkanlarına yapmadığınız kalmaz sonra CHP’nin derdi Türkiye değil büyükelçiler dersiniz. Millet bunları yemiyor. Beni üç kişi aradı o gece. Birisi TEM Otoyolu Büyükçekmece viyadüğünden aradı birisi Kuzey Marmara Yolu’ndan aradı birisi TEM bağlantı yolundan aradı. Mahsur kalanlar orada kaldı. Başarısızlık buralarda. Bu başarısızlıktan sorumlu olan Karayolları Genel Müdürlüğü. Havalimanındaki başarısızlığın sorumlusu da ulaştırma bakanı.

“YOLLARDAKİ AYIBINIZI ÖRTBAS EDEMEZSİNİZ”

Tayyip Bey de gidip balık yemiş, afiyet olsun. Balıkçı meselesini büyüterek siz yollardaki ayıbınızı örtemezsiniz. Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu arasındaki bir çatışmayı daha çok hayal edersiniz. Öyle bir çatışma olmayacak. Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nun genel başkanıdır ama önce ağabeyidir.”

Erdoğan İmamoğlu ve Sedef Kabaş’ı hedef aldı