Akay’dan ‘Öğretmenler Günü’ kutlaması

Yayın tarihi: 24 Kasım 2019 Pazar 1:37 pm - Güncelleme: 27 Kasım 2019 Çarşamba 1:44 pm

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Gelecek nesillerimiz adına umut bağladığımız gerçek güç öğretmenlerimizdir.” dedi

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Gelecek nesillerimiz adına umut bağladığımız gerçek güç öğretmenlerimizdir. Başta başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmaz üzere, ülkemizi aydınlık yarınlara taşımak için canla başla çalışan öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” dedi.

Başkan Akay mesajında şöyle devam etti;

“24 KASIM ATATÜRK’E ‘BAŞÖĞRETMEN’ UNVANININ VERİLDİĞİ GÜNDÜR”

Öğretmenlerin değerine ve yaptıkları mesleğin önemine vurgu yapan Başkan Akay, “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Bakanlar Kurulu tarafından kendisine verilen “Başöğretmen” unvanını 24 Kasım 1928 tarihinde kabul etmesi nedeniyle her yıl bu günü Öğretmenler Günü olarak kutluyoruz. Değerli öğretmenlerimizin yaptıkları görevin kutsallığı ve değeri elbette yılda bir gün kutlanarak ya da böyle kısa bir mesajla anlatılamayacak kadar büyüktür. Öğretmenlerimizin, ülkenin geleceğini emanet edeceğimiz genç nesillerin yetişmesinde gösterdikleri fedakârlık, her türlü takdirin üzerindedir. Atatürk’ün dediği gibi, yeni nesiller onların eseri olacaktır” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRETMENLER SIKINTILARA RAĞMEN FEDAKÂRCA ÇOCUKLARIMIZI GELECEĞE HAZIRLIYOR”

Başkan Akay mesajında şöyle devam etti; “Ülkemizde eğitim sisteminde sorunları, öğretmenlerin de sıkıntıları mevcut. Ancak, bir anlamda ülkemizin geleceğini tesis edecek eğitimin ve eğitimcilerin sorunlarını görmezden gelmek mümkün değil. Türkiye’nin tüm bu sorunları çözecek hem gücü, hem de eğitimli yetişmiş insanları bulunuyor. Yaşadıkları sorunlara rağmen fedakârca çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyorum. Bu 24 Kasım’da, aklın ve bilimin ışığında Türkiye’nin çağdaş bir eğitim sistemine ulaşmasında ilk adımların atılacağını umuyorum.

Bu düşüncelerle emekli olan, halen görevlerini sürdüren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü bir kez daha kutluyor, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum”