Akay “Spor’da her şey bilimsel olmalı”

Yayın tarihi: 26 Ağustos 2019 Pazartesi 12:57 pm - Güncelleme: 26 Ağustos 2019 Pazartesi 12:57 pm

Gençlerin uyuşturucudan uzaklaştırılması ve kentte sporcu altyapısının oluşturulmasına katkı sunmak adına çalışmalar yapan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Şehit Ahmet-Mehmet Oruç Spor lisesini ziyaret ederek konuyla ilgili somut adım attı.

Beraberinde Seyhan Belediyesi, Spor Müdürü Nesrin Olgun Arslan, Seyhan Belediyespor Başkanı Selçuk Özkök ve Belediye teknik ekibiyle birlikte Spor okuluna gelen Başkan Akay, Okul Müdürü Hikmet Okur ve Beden Eğitimi Öğretmenleriyle görüş alış verişinde bulundu

“Spor lisesinde eksiklerimiz var”

Başkan Akay’ın ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade eden okul Müdürü Hikmet Okur “Okulumuzda 550 öğrenci mevcut. Özel bir sınavla Spor lisesine öğrenci alıyoruz. Bizim okulda personel ve uygulamalı ders yapabileceğimiz alan eksikliği bulunuyor. Çok kapsamlı bir okul olmasına rağmen eksiklerimiz çocuklarımıza verdiğimiz eğitimin kalitesini yükseltmemize engel oluyor” dedi.

Akay “Tesis milli değerdir”

Adana’nın sporda hak ettiği yere tekrar kavuşması için sporda Akademik eğitimin önemine değinen Başkan Akay “Bu tesis milli bir değerdir. Buranın atıl kalmaması lazım. Bu tesisi işlevsel hale getirmek adına her türlü desteği veririz” diye konuştu.

Akay sözlerini şöyle sürdürdü;

“Biz göreve geldikten hemen sonra sporda akademik eğitim için çalışma yapmaya başladık. Bir iki yerde sporda akademik eğitim verecek okul düşüncemiz var. Ancak gördük ki, burası tam düşündüğümüz gibi bir yer. Burada işbirliği yapabiliriz. Bizim amaçlarımızdan biri de gençlerimizi sporla uyuşturucudan korumak. Aynı zamanda sporla onları telefona bağımlı olmaktan kurtaracağız.

“Şimdi spor yeni bir endüstri oldu”

Spor artık bir endüstri olmuş. Yeni bir fabrika kuramayabilirsiniz. Ama daha kolay kurulan spor endüstrisi var artık. Bu insan odaklı endüstride var olmak için gençlerimizin, iyi eğitim alması lazım. Daha da önemlisi sporda da her şey bilimsel olmalı. Sporcu kaç kalori almalı, ne zaman almalı, nasıl almalı gibi, herşeyi bilimsel şekilde yapmalı. Bu nedenle akademik eğitim veren Spor lisesi ile işbirliği yapmak çok değerli olacak”

Başkan Akay daha sonra Spor lisesini inceledi. Kurs için okulda bulunan öğrencilerle sohbet eden, fotoğraf çektiren Başkan Akay, okul Müdürü Hikmet Okur’dan bilgi aldı. 550 öğrencisi bulunan Şehit Ahmet-Mehmet Oruç Spor lisesinde, takım ve bireysel tüm sporların eğitimi verilebiliyor.