Akaryakıt istasyonundaki minibüse yıldırım düştü

Yayın tarihi: 27 Nisan 2022 Çarşamba 2:02 pm - Güncelleme: 27 Nisan 2022 Çarşamba 2:03 pm

Sağanak yağışın etkili olduğu Mardin’de akaryakıt istasyonunda bulunan park halindeki minibüse yıldırım düştü. O anlar kameraya yansıdı.

Mardin’in Derik ilçesinde dün gece saatlerinde etkili olan sağanakla birlikte Kale Mahallesi’ndeki bir akaryakıt istasyonunda park halindeki 47 H 1201 plakalı yolcu minibüsüne yıldırım düştü.

Akaryakıt istasyonunu çalışanları ise kısa süreli panik yaşadı. Sağanakla birlikte akaryakıt istasyonuna sığınan Diyar Aydemir, “Bir patlama sesi duyduk. Yağmurun yağmasıyla birlikte şimşek çaktı. O sesle dışarıya fırladım. Bir baktım arabanın tavanı, camı ikiye bölünmüş. Çok şiddetli bir ses çıktı. İçeride ben ile arkadaşım oturuyorduk. Geldik arabanın tavanına baktık. Sahibini telefonla aradık içeriye girdik. Araç berbat durumdaydı. Allah korusun yıldırım benzinliğe çarpmadı. Benzinliğe çarpsaydı, büyük bir patlama olacaktı çok şükür fazla bir şey olmadı” dedi.

‘ALLAH’TAN PETROLE GELMEDİ’

İstasyon çalışanı Sedat Yusufoğlu da (23), sesle beraber dışarı çıktıklarını ifade ederek, “Gördüğünüz gibi camlar patlamış, sesle beraber dışarı çıktık. Arabanın sahibini çağırdık, gelip kontrol etti. Patlamanın sesiyle o korkudan petrolde patlama oldu sandık. Allah korudu, petrole gelmedi” diye konuştu.

Öte yandan minibüs hasar gördü, o anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Akaryakıt istasyonunu çalışanları ise kısa süreli panik yaşadı.