Akaryakıt devine şok siber saldırı! 

Yayın tarihi: 3 Şubat 2022 Perşembe 10:00 am - Güncelleme: 2 Şubat 2022 Çarşamba 5:06 pm

Almanya’daki büyük bir yakıt tedarikçisi, hafta sonu bir siber saldırının BT sistemlerini kesintiye uğratmasının ardından “sınırlı kapasitede” çalışıyor.

Oiltanking Deutschland GmbH & Co. KG, Shell gibi şirketler için petrol, araç yakıtları ve diğer petrol ürünlerini depolayıp taşıyor ancak cumartesi günü saldırıya uğradığını ifade etti. Almanya’daki iç tedarik faaliyetlerinin çoğunluğu için “mücbir sebep” ilan etti. Mücbir sebep beyanı, bir şirketi, kontrolü dışında olağanüstü bir olay meydana geldiğinde sözleşmeden doğan anlaşmalardan muaf tutuyor.

Geçen yıl mayıs ayında ABD petrol tedarikçisi Colonial Pipeline’a yapılan bir fidye yazılımı saldırısı, ABD ve birçok eyalette acil durum ilan ederek arzın sıkılaştığını gördü.

Olayı ilk kez bildiren Alman haber kuruluşu Handelsblatt, “Petrol Tanking’in tüm yükleme ve boşaltma sistemleri felç oldu” dedi.

Oiltanking Deutshland GmbH’nin ana şirketi, uğraştıkları hack türü hakkında ayrıntı vermedi ancak “Bu sorunu acil durum planlarımıza göre çözmek ve olayın tüm kapsamını anlamak için çalışıyoruz” dedi.

 

Akaryakıt

Shell, kesintileri en aza indirmek için operasyonları diğer tedarikçilere yönlendirdiğini söyledi.

Oiltanking, 1972’den beri tank depolama lojistiğinde aktiftir ve dünya çapında yağlar, gazlar ve kimyasallar için tank terminallerinin en büyük bağımsız operatörlerinden biridir.

Şirket, siber saldırıdan yalnızca Alman operasyonlarının etkilendiğini söylüyor. “Sorunu çözmeye ve etkiyi mümkün olduğunca hızlı ve etkili bir şekilde en aza indirmeye kararlıyız.” Dedi.

Siber güvenlik araştırmacıları, petrol ve gıda kaynakları gibi kritik altyapılara yönelik saldırıların arttığını söylüyor.

Geçen yıl haziran ayında dünyanın en büyük et işleme şirketi olan JBS’ye yapılan bir fidye yazılımı saldırısı, birçok ülkede et tedarik hatlarında kesintiye neden oldu. Bu olayda şirket, onları hackleyen suçlulara fidye olarak 11 milyon dolar (7,8 milyon sterlin) eşdeğeri ödedi.

Microsoft DDoS saldırısına maruz kaldı: Böylesi hiç görülmedi