Akar’dan Doğu Akdeniz açıklaması: Tansiyonun düşmesi için bazılarının sadece susması yeter

Yayın tarihi: 12 Eylül 2020 Cumartesi 12:03 am - Güncelleme: 12 Eylül 2020 Cumartesi 12:03 am

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Doğu Akdeniz’deki gerilimle ilgili Yunanistan’a göndermede bulunarak ‘Tansiyonun düşmesi için bazılarının sadece susması yeter’ dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yaptığı açıklamada, son dönemde tansiyonun yükseldiği Doğu Akdeniz konusunda net mesajlar verdi. “Tansiyonun düşmesi için bazılarının sadece susması yeter” diyerek Yunanistan ve Fransa’ya göndermede bulunan Bakan Akar, “Komşumuz Yunanistan’ın bazı ülkelerin menfaatleri uğruna kendini kullandırmamasını, bu uğurda meze olmamasını şiddetle tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan sözlerine de yanıt veren Akar, “Hadlerini ve boylarını aşarak, birlik ve bütünlüğümüze fitne sokmaya çalışıyorlar. Fitne amaçlı bu sözlerin, milletimizin zihninde hiçbir karşılığı yoktur.” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, açıklamasının devamında, “Türkiye aleyhine çeşitli kumpaslara girenler, tarihte olduğu gibi bugün de hüsrana uğrayacaklar” dedi.