Akademisyen Neşe Nur Akkaya’ya saldırı: Sizin gibileri istemiyoruz

Yayın tarihi: 8 Haziran 2021 Salı 5:32 pm - Güncelleme: 8 Haziran 2021 Salı 5:32 pm

İstanbul Teknik Üniversitesi akademisyeni Neşe Nur Akkaya, Nişantaşı’nda bir parkta otururken Eray Çakın isimli erkek tarafından darp edildi. Çakın serbest bırakıldı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Araştırma Görevlisi Neşe Nur Akkaya, Nişantaşı Mıstık Parkı’nda oturduğu esnada Eray Çakın isimli erkeğin saldırısına uğradı.

SİZ VE SİZİN GİBİLERİ İSTEMİYORUZ

Genç kızların yanına gelen Eray Çakın’ın, “Burada ne işiniz var, siz ve sizin gibileri istemiyoruz. Gidin başka yerlere, çok parkta oturmak istiyorsanız, Gaziosmanpaşa’ya gidip oturun” dediği öğrenildi. Akkaya, Çakın’a “Rahatsız oluyorsan, sen gidip başka bir yerde oturabilirsin.” diyerek tepki gösterdi. Saldırgan Eray Çakın elindeki termosu Neşe Nur Akkaya’ya vurup art arda yumruk attı. Akkaya darbeler sonucu bayıldı.  Hastaneden darp raporu alan Akkaya saldırgan şahıstan şikâyetçi oldu.

SALDIRGAN İFADESİNDE İTİRAF ETTİ

Vatandaşların ihbarı sonrası olay yerine gelen polisler tarafından gözaltına alınan Eray Çakın ifadesinde, Neşe Nur Akkaya’ya saldırdığını itiraf etti. Diğer görgü tanıkları da yumruklu saldırıya şahit olduklarını ifadelerinde beyan etti. Eray Çakın ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

‘ERAY ÇAKIN TUTUKLANSIN’ TT LİSTESİNDE

Twitter’da birçok kullanıcı Eray Çakın’ın tutuklanmasını talep etti. Kullanıcılar saldırıyı kınadı. #ErayÇakınTutuklansın kısa sürede TT listesine girdi.

Şule Çet Platformu da konuya ilişkin şu paylaşımı yaptı:

Bu ülkede her kadının yaşam hakkı vardır. Her kadın, ne giyeceğine yalnız kendisi karar verir. İsteyen başörtü takar, isteyen mini etek de giyer, şortta. İnsanların yaşam hakkına müdahale etmeyin artık. Genç kardeşimizin yanındayız! #ErayÇakınTutuklansın sürecin takipçisiyiz.