Akademisyen Ceren Damar cinayeti davasında sanık için ‘Cinsel saldırı mağduru’ diyen avukat ne yapmak istiyor?

Yayın tarihi: 14 Kasım 2019 Perşembe 4:00 pm - Güncelleme: 14 Kasım 2019 Perşembe 4:43 pm

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel, sınavda kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından 12 Ocak’ta 17 defa bıçaklayarak hunharca öldürüldü. Katil zanlısı Hasan İsmail Hikmet Emniyette ve nöbetçi mahkemede verdiği ifadede Ceren Damar’ı kopya çekerken yakaladığı için öldürdüğünü söyledi. Şimdi, avukatı Vahit Bıçak, sanığın cezasını müebbete çevirmek için davada senaryo yazıyor.

Ceren Damar’ın katil zanlısının avukatından skandal sözler!

27 Eylül 2019’da yapılan duruşmada davanın seyri değişti. Katil zanlısı Hasan İsmail Hikmet, Ceren Damar ile “aralarında cinsel ilişki olduğu” iddiasında bulundu. Bu iddiadan sonra Katil zanlısının avukatı Vahit Bıçak 29 Eylül’de Twitter’dan paylaşımlar yaptı. Büyük tepki çeken paylaşımlarda Vahit Bıçak, “Sevgili lise ve üniversite öğrencisi gençler, üzerinizde otorite kullanma yetkisine sahip olan öğretmen, öğretim üyesi, okutman, araştırma görevlisi vs yüksek not verme veya başka vaatlerle cinsel taleplerde bulunursa sakın sessiz kalmayın. TCK 102/3(b) ye göre 12+6=18 yıl …

“Kanunlarımız ırza karşı meşru müdafaaya izin vermektedir(TCK md 25/1) Cinsel saldırı suçunun mağduru, baskılardan bunalmış, başka çıkış yolu bulamamış ise son çare olarak saldırganı öldürmesi durumu, kanunlarımızda cezayı gerektiren bir eylem değildir” dedi

Vahit Bıçak Bu paylaşımları başka bir konu için yaptığını iddia etti. Oysa mahkeme tutanakları onu yalanlıyor. 27 Eylül’deki duruşmada Vahit Bıçak, “Şimdi hukuk sistemimizde cinsel saldırıya karşı meşru müdafayı bizim hukuk sistemimiz kabul eder. Bizim müvekkilimiz burada meşru müdafaa konumundadır. Kendisi cinsel saldırı suçunun mağduru olmuştur” dedi.

Vahit Bıçak’ın, Twitter açıklamaları ve Katil Zanlısı Hasan İsmail Hikmet’in ifade değişikliğini Ceren Damar’ın avukatları “Canavarca hisle tasarlayarak kamu görevlisini öldürmenin cezası ağırlaştırılmış müebbettir. Ağırlaştırılmış müebbetten kurtarmak için böyle bir senaryo yazıldı” diye değerlendirdi.

Vahit Bıçak’ın Saklı Geçmişi

Vahit Bıçak’ın müvekkilini kurtarmak için Savunma Hakkı’nı kötüye kullanma pahasına hunharca öldürülmüş Ceren Damar’ın namusuna dil uzatmasına gazeteci Mustafa Hoş Babıali TV’de sert tepki gösterdi. Mustafa Hoş, kim Bu Vahit Bıçak sorusuna da yanıt verdi. Vahit Bıçak’ın geçmişini araştıran Mustafa hoş ilginç belgelere ulaştı. İşte o saklı geçmiş

  • Vahit Bıçak Bir suikast sonucu öldürülen Necip Hablemitoğlu’nun Köstebek kitabında yer alan isimlerden biri. Köstebek kitabındaki “cemaatler emniyeti kuşattı” bölümünde yer alıyor.
  • -Vahit Bıçak Baykal kasedini yayınlayan ve halen FETÖ’den hapiste olan eski AKİT Ankara temsilcisi Yener Dönmez ile de çok yakın. Yener Dönmez ile her hafta kahvaltıda bir araya geliyor.
  • -Vahit Bıçak Wikileaks belgelerinde de yer alıyor. Vahit Bıçak CIA’nın kontakları listesinde yer alıyor.
  • -Vahit Bıçak, Kayseri Belediye Başkanı iken yaptığı laiklik karşıtı konuşma için yargılanan Şükrü Karatepe’yi aklayan raporda isimi olan bilirkişilerden bir tanesi.
  • -Vahit Bıçak Adnan Oktar ile de çok yakın. Yakalanmadan önce verdiği son iftarın baş konuklarından birisi. Adnan Oktar’ın evine gidip gelecek kadar da samimi bir ilişkisi var. Adnan Oktar yapılanmasının hukuk bacıları denen isimleriyle de yakın ilişki içinde

Vahit Bıçak saklı geçmişini Ceren Damar cinayeti davasını manipüle etmesini deşifre eden gazeteci Mustafa Hoş’u sosyal medya üzerinden hedef alan ve tehdit eden twetler yazdı.