Akademisyen canlı derste LGBTİ+ bireyleri hedef aldı

Yayın tarihi: 9 Mart 2021 Salı 5:06 pm - Güncelleme: 9 Mart 2021 Salı 5:06 pm

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde görev yapan öğretim üyesi Mustafa Hakkı Ertan, online düzenlenen derste LGBTİ+ bireyleri hedef aldı.

Koronavirüs salgını sebebiyle çevrim içi düzenlenen bir derste LGBTİ+ bireyleri hedef alan nefret söylemleri kullanıldı. TELE1’in ulaştığı görüntülerde Ertan şu sözlerle hedef aldı:

“Arkadaşlar LGBT nedir? Böyle bir şey olabilir mi? Yani gay, lezbiyen vs. vs. bunların birleşmesiyle aileye karşı çıkılıyor.”

Çevrim içi düzenlenen derste Ertan, şu ifadeleri kullandı:

“Bireyselliği, genç kızlarda ve genç erkeklerde bireyselliği, onun şahsiyetini okşayarak özgürlük adı altında ailesine karşı gelmesine neden oluyor. Arkadaşlar LGBT nedir? Böyle bir şey olabilir mi? Yani gay, lezbiyen vs. vs. bunların birleşmesiyle aileye karşı çıkılıyor. ‘İki erkek bir arada yaşıyorsa bunun adı aile olabilir’ diye bunu kanuna yerleştirmeye çalışıyorlar. İki erkeğin bir arada yaşamasıyla aile mi olur arkadaşlar? Ahlaksızlığı bize yasal bir zemin gibi sunmaya çalışan alçak ve şerefsiz bir yapı var. Çok özür diliyorum sizden. Böyle bir ifadeyi kullanmak mecburiyetinde kaldım. Böyle bir şey olabilir mi arkadaşlar? Böyle bir şey olamaz. Bir insan kendi tercihini kendi içinde yaşarsa yaşar.”

Ertan, kendisine tepki gösteren öğrencilere ise şu sözlerle yanıt verdi:

“Sen öyle düşünmüyor olabilirsin ama iki erkek yan yana çoğalabilir mi? İnsanlığın sonunu getirir bu. İki kadın yan yana çoğalır mı? Ailenin temel unsurlarından birisi çoğalmaktır. Şimdi bu olayları siyasi düzlem içerisinde düşünmeyin arkadaşlar. Bu olayı dünya gerçekliği içinde bilimsel düzeyde düşünün. Ben her insanın hayat hakkına yaşam hakkına saygı gösteren birisiyim ama aile farklı bir şey arkadaşlar.”