Akademisyen babayla gazeteci kızın yüzleşmesi: Tuluhan Tekelioğlu, gazeteci olmasını istemeyen babasını ağırladı

Yayın tarihi: 4 Kasım 2019 Pazartesi 11:00 am - Güncelleme: 4 Kasım 2019 Pazartesi 11:21 am

TELE1 programcısı Tuluhan Tekelioğlu, bu haftaki programında gazeteci olmasına karşı çıkan babasını ağırladı. Tekelioğlu, programın bu kısmı için, “Bir yüzleşme yaşadık” dedi.

TELE1’de “Hayatın Rengi” programını sunan Tuluhan Tekelioğlu, “Gıda Güvenliği” konulu bu haftaki programına babası Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu’nu konuk etti. Babasının kendisinin gazeteci olmasına karşı çıktığını anlatan Tekelioğlu, babasının “Gerçekten mutlu musun gazeteci olmaktan” sorusunu da yanıtladı.

Tekelioğlu, akademisyen olan babasının kendisini de akademiye yönlendirdiğini, “Gazeteci olursan çok acı çekeceksin” diyerek gazeteci olmasına karşı çıktığını anlattı. Babası da, ilk kez 13-14 yaşlarında, “Ben gazeteci olmak istiyorum” dediğini söyleyerek, bir anılarını paylaştı:

“Bir gün sinemaya gitmiştik, filmse zannediyorum, “Ateş Altında”; bir gazeteci başrolü oynuyor… Sinemadan çıktık, “Ben gazeteci olacağım” dedin. 13 ya da 14 yaşındaydın. Bu kararlılık hep devam etti, iyi bir gazeteci oldun.”

‘GERÇEKTEN MUTLU MUSUN GAZETECİ OLMAKTAN?’

Bu anının ardından Yavuz Tekelioğlu da Tuluhan Tekelioğlu’na, “Gerçekten mutlu musun gazeteci olmaktan?” diye sordu. Tekelioğlu, “Çok bedel ödedik, Zamanın ruuhu bize bedel ödetti, tutkumuz ve bu ülkeye olan sevgimiz çok bedel ödetti” şeklinde yanıt verdi. Baba Tekelioğlu ise, “Bu ülkeyi sevenler hep bedel ödedi, biz de bedel ödedik ama her şeye rağmen bu mutluluğu, umudu yaymamız lazım” dedi.

Kişisel sosyal medya hesabından o anları paylaşan Tekelioğlu, Hayalim babamı yayına çıkarmaktı. Tele1′ deki yayınımızda bir de yüzleşme yaşadık. Gazeteci olmama karşı çıkmıştı. Ona hatırlattım. Babam da bana sordu. Bugün gazeteci olmaktan mutlu musun? İşte o anlar…” notunu düştü.