Akademi: Will Smith’ten töreni terk etmesini istedik, reddetti

Yayın tarihi: 31 Mart 2022 Perşembe 8:20 am - Güncelleme: 31 Mart 2022 Perşembe 8:20 am

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, Chris Rock’a tokat atan Will Smith’ten töreni terk etmesini istediklerini ancak Smith’in bunu reddettiğini açıkladı.

Oscar Ödüllerini düzenleyen Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, 94. Oscar Ödülleri Töreni’nde komedyen Chris Rock’a tokat atmasından sonra, aktör Will Smith’ten töreni terk etmesinin istendiğini, ancak Smith’in bunu reddettiğini açıkladı.

Akademi’den yapılan yazılı açıklamada “Smith’ten töreni terk etmesini istedik ve reddetti, ancak durumu başka bir şekilde ele alabileceğimizi de kabul ediyoruz” denildi.

Kuruluş ayrıca, Smith’e karşı “disiplin soruşturmasının” başlatıldığını belirtti. Akademi, 18 Nisan’da yapılacak yönetim kurulu toplantısında karar alınabileceğini ve olası cezalar arasında “üyeliği askıya alma, atılma ve diğer yaptırımların” da bulunduğunu belirtti.

Akademi ayrıca Rock, adaylar, konuklar ve izleyicilerden de özür diledi.

Will Smith, Oscar töreninde komedyen Chris Rock’a tokat attı

NE OLMUŞTU?

Will Smith, Oscar ödül töreninde, eşi Jada Pinkett Smith hakkında Rock’un sahnede şaka yapması üzerine komedyene tokat atmıştı. Rock, Jada Pinkett Smith’in saçkıran hastalığı nedeniyle saçlarını kazıtmasıyla ilgili bir ifade kullanmıştı.

Bunun üzerine Smith sahneye doğru yürüdü ve Rock’a tokat attı. Başta parodi sanılan olayın hemen ardından Smith’in “Eşimin adını lanet ağzına alma” diye bağırmasıyla ortam gerildi.

Daha sonra Smith’in en iyi erkek oyuncu Oscar’ını kazandığı açıklandı. Smith daha sonra ödülünü alırken yaptığı konuşmada gözyaşları içinde olaydan dolayı özür dilemiş, daha sonra da Instagram hesabından bir özür açıklaması yayımlamıştı. (BBC TÜRKÇE)

Will Smith’in tokadını ‘askeri ve siyasi uzmanlara’ değerlendirten Ahmet Hakan alay konusu oldu