Ahmet Hakan’dan İmamoğlu’na kumpas kuran AK trollere: Organize dangalaklık

Yayın tarihi: 31 Mart 2020 Salı 12:45 pm - Güncelleme: 31 Mart 2020 Salı 12:53 pm

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ‘organize kötülük’ olarak tanımladığı AK troll olayını köşesine taşıdı. Hakan, dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, 62 numaralı Kağıthane-Kabataş otobüsünde çekilen ve çok dolu olduğu için tepkiye neden olan görüntüleri bugünkü köşesine taşıdı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ‘organize kötülük’ olarak tanımladığı yoruma Hakan, “Eğer ortaya atılan bu iddia doğruysa virüse yakalanmayı ve virüsü bulaştırmayı göze alarak böyle bir organizasyon yapmak ‘organize kötülük’ değil, tam anlamıyla ‘organize dangalaklıktır” yorumunu yaptı.

 

İBB İmamoğlu’nu karalamak için yapılan trol kumpasını otobüsten görüntülerle kanıtladı

 

İşte Hakan’ın dikkat çeken o yazısı; 

Eğer ortaya atılan bu iddia doğruysa…

İki şey söyleyeceğim:

BİR: Virüse yakalanmayı ve virüsü bulaştırmayı göze alarak böyle bir organizasyon yapmak… ‘Organize kötülük’ değil, tam anlamıyla ‘organize dangalaklıktır’. Öyle bir dangalaklıktır ki ‘Herkes evlerine kapanmışken pazar günü sabahın köründe nereye gidiyor bunlar?’ sorusunun akıllara gelebileceğini bile hesaba katmamıştır. Öyle bir dangalaklıktır ki pazar günü sabahın köründe bu kadar insanın işine gücüne gidiyor olmasının, İmamoğlu yönetimindeki belediyeden ziyade AK Parti hükümetini zor durumda bırakacağını hesaba katmamıştır. İnanılır gibi değildir yani. Benim aklım almıyor en azından.

İKİ: Organize dangalaklığın diğer tarafında ise belediyenin otobüslerden sorumlu birimi bulunmaktadır. 40-50 kişi aynı anda senin sorumlu olduğun otobüslere biniyorsa… Bu durumda otobüs şoförlerinin ne yapacağı belli değil midir? Otobüsün kenara çekilip ilgili mercilerin aranması gerekmiyor mu? Ya da başka bir şeyin yapılması? Ne yani? Herhangi bir kural belirlenmedi mi böyle durumlar için? Sınırlamalara uyulmadığında şoförün ne yapması gerektiği belli değil mi? İnsan hayatı söz konusu, insan hayatı! Organize ya da değil… Otobüslerde meydana gelebilecek herhangi bir yığılma karşısında aciz mi kalınacak?

 

İlber Ortaylı’dan koronavirus salgınına ilişkin dikkat çeken detaylar