AirPods Max sorunlarla boğuşuyor

Yayın tarihi: 2 Ocak 2021 Cumartesi 8:00 am - Güncelleme: 31 Aralık 2020 Perşembe 8:36 pm

Apple’ın 5.699 TL’lik kulaklığı AirPods Max yeni bir sorun ile gündemde. Söylenen göre kulaklık teri sünger gibi çekip bozuluyor.

Apple’ın yeni kafaüstü kulaklığı AirPods Max, geçtiğimiz günlerde 5.699 TL’lik fiyatı ile ülkemizde satışa sunuldu. Sunuldu sunulmasına ancak bu denli yüksek fiyatla gelmesi herkes tarafından çok eleştirilmişti. Bugün ise lüks kulaklığın teri sünger gibi emdiği ortaya çıktı.

Yeni bir rapora göre, uzun süreli kullanımdan sonra bir kullanıcının kulaklık, kulak kaplarında teri toplanıyor. Kuşkusuz, bu cihazın cihazlarında yoğunlaşma olağandışı değildir. Ancak metal kulak kapları, sıkı oturmalarıyla birlikte artan su miktarının nedenlerinden bazıları olabilir.

Apple Corellium davasını kaybetti

Kulaklık, üst düzey tasarımını ve kalitesini öven olumlu eleştiriler aldı, ancak artık yoğuşma kusuru nedeniyle her şey şüpheye düştü. Metal kulak kapakları, uzun süreli kullanımdan sonra bu su damlacıklarının birikmesinin uzak bir nedeni olabilir.

Çok sayıda kullanıcı bu sorundan muzdarip ve raporlarını Twitter, Reddit ve diğer platformlarda paylaştı. Bazıları, nem kaybolana kadar kulaklıkların arızalanmaya başladığını vurguluyor. Bazı kullanıcılar, kulaklıklarının resimlerini üzerinde görünür nem işaretleri ile birlikte verdiler. Bu AirPods Max için benzersiz bir sorun olmayabilir, ancak bu cihazın cazibesini ve fiyatını üst düzey bir ürün olarak düşündüğünüzde bu ciddi bir sorundur.

AirPods Max

Şimdiye kadar birçok teori ortaya çıktı. Bununla birlikte mantıklı açıklama, kulaktan gelen terin bir sonucu olarak nemin oluşmasıdır. Kulak yastıkları hapsolup ısınır ve kulak kaplarında nem birikmesine neden olur. İlginçtir ki, EarHugz üçüncü taraf kulaklık kılıfları sunuyor. Bunlar ter direnci ile birlikte geliyor. Ancak kullanıcıların üçüncü taraf bir çözüme daha fazla para harcaması gerekecek. Bir yapı probleminden kaynaklanan sorunlar Apple tarafından çözülmelidir.