AirPods , antrenman takibinizi yapacak

Yayın tarihi: 22 Şubat 2022 Salı 12:00 pm - Güncelleme: 21 Şubat 2022 Pazartesi 4:00 pm

Apple, görünüşe göre AirPods aracılığıyla kullanıcıların vücut hareketlerini ve konumlarını algılamasına yardımcı olacak yeni bir teknoloji üzerinde çalışıyor.

Bu teknoloji gelecekteki AirPods cihazlar için üretilecek ve Fitness+ antrenmanlarıyla birlikte çalışacak. Yeni sistem aynı zamanda Uzamsal Ses özelliğine yardımcı olmak için de kullanılacak. Ancak Cupertino merkezli teknoloji devi bu özelliği Fitness+ ile eşleştirildiğinde işler biraz daha ilginç hale geliyor. Fitness+, temel olarak kullanıcılara fiziksel egzersizlerinde yardımcı olan bir Apple hizmeti. Ancak, bu hizmet özel bir eğitmen sunmuyor, bu nedenle şirketin, kullanıcıların antrenmanlarını gerçekten yapıp yapmadıklarını bilmesinin bir yolu da yoktu.

AirPods

Yeni alınan patent, AirPods cihazların verileri toplayacağını ve kullanıcıları takip edeceğini gösteriyor. Bu yeni teknoloji sayesinde Apple, kullanıcıları egzersiz yapmış mı yapmamış mı takip edebilecek. Eğer başınızı kolunuzun üstüne getirseniz dahi bundan haberi olabilecek. Bu özellik egzersiz takibi açısından oldukça kullanışlıyken akıllara bir de gizlilik sorusunu getiriyor. Kullanıcıların hareketlerinden bu derece haberdar olunması herkesin hoşuna gitmeyebilir. Tabi ki şirket dilerseniz özelliği kapatabileceğiniz bir alternatif de sunuyor ancak AirPods’ları taktığınızda otomatik olarak açılıp açılmadığına dikkat etmekte fayda var diyebiliriz. Özellik yeni gelecek bir güncelleme ile kademeli olarak tüm kullanıcılara sunulacak. Siz de Fitness uygulaması üzerinden güncellemeyi alıp almadığınıza bakabilirsiniz. Henüz gelmediyse de kısa süre içinde kullanıma sunulacaktır.

Çip kıtlığı nedeniyle iPhone ekran üretiminde sorun yaşanıyor