AirPods 3’ün Türkiye satış fiyatı tartışma yarattı!

Yayın tarihi: 21 Ekim 2021 Perşembe 7:00 am - Güncelleme: 19 Ekim 2021 Salı 6:39 pm

Teknoloji ürünleri söz konusu olduğunda, maalesef ülkemizdeki fiyatlar yurt dışına kıyasla oldukça yüksek kalıyor. Bunun son örneğini ise Apple tarafından dün resmen tanıtılan AirPods 3’de görmüş olduk.

Yurt dışı satış fiyatı 179$ olarak açıklanan Air Pods 3‘ün Türkiye satış fiyatı ise 1.999TL olarak duyuruldu. Elbette ki ülkemizdeki hem vergi yükünün fazla olması hem de doların son zamanlardaki yüksekliği, bir kez daha yeni tanıtılan bir teknolojik cihazın Avrupa satış fiyatı ile Türkiye satış fiyatı arasında uçurum oluşmasına neden oldu.

 

AirPods 3

Umuyoruz ki, ilerleyen zamanlarda bizler de bu tarz ürünlere daha uygun fiyatlarla kavuşabiliriz diyerek, şimdi yeni satışa sunulan AirPods 3‘ün özelliklerine bir göz atalım.

H1 çip ile donatılan yeni kulaklık, tek bir şarj ile 6 saate kadar müzik dinleme imkanı sunuyor. Eğer kutusunun şarjı tamsa, bu defa süre 30 saate kadar çıkabiliyor. IPX4 derecesine sahip olan cihaz bu sayede tere ve suya karşı dayanıklı. Ayrıca Dolby Atmos, kablosuz şarj ve MagSafe destekleri de yeni kulaklığın diğer önemli özellikleri.

Son olarak AirPods 3’ün fiyatının duyurulması, Apple AirPods Pro’nun fiyatını da doğrudan etkiledi. Ancak hemen sevinmeyin, maalesef bu kulaklığın fiyatı artık düne göre 400TL daha fazla.

Facebook yapay zeka teknolojilerinde geriye düştü: Kullanıcılar tepkili