‘Airbnb’ yasası mağdurlarından iktidara tepki! ‘Engelleme değil, düzenleme istiyoruz’

Yayın tarihi: 14 Şubat 2024 Çarşamba 7:21 pm - Güncelleme: 14 Şubat 2024 Çarşamba 7:21 pm

Kamuoyunda ‘airbnb yasası’ olarak bilenen ‘konutların turizm amaçlı kiralanmasına’ yönelik düzenlenen yasa, Türkiye’nin dört bir yanında tepkiye neden oldu.

‘Konutların turizm amaçlı kiralanmasına’ yönelik 1 ocak tarihinde yürürlüğe giren yeni yasa, beraberinde sorunları da getirdi. Vatandaşlar, yeni yasa ile işyerlerini kapatmak noktasına geldiklerini, geleceklerine dair endişe duyduklarını ifade ettiler.

Bir araya gelen ‘mağdurlar’, taleplerini dile getirmek, seslerini duyurabilmek için Meclis’e gitti.

Yasanın, sokağın gerçeğini yansıtmadığını söyleyen turizm konut birliği derneği başkanı Cevat Ölmez “Binlerce insan, kanunun yürürlüğe girmesi ile işlerini kaybetme endişesi yaşadı. turizm bölgelerini kalkındırmak ve güzelleştirmek için yıllarca çaba sarf eden insanlar, bu yasa ile hedef gösterildi.” dedi.

“Engelleme değil, düzenleme istiyoruz” diyen ölmez, yürürlükteki maddelerin yeniden düzenlenmesi gerektiğinin altını çizdi, ‘öncelikli’ taleplerinin ise yürütmenin ‘yıl sonuna’ kadar durdurulması olduğunu sözlerine ekledi.

Alt kiralama hakkının tamamen ortadan kaldırılması, üçten fazla bağımsız bölümden oluşan binalarda en fazla yüzde 25’i için izin belgesi veriliyor olması, vatandaşların karşı çıktığı maddeler olarak ön plana çıktı.

AirBnb yasasının detayları ortaya çıktı! Komşulardan muvaffakatname zorunluluğu geliyor

Kaynak: TELE1