Airbnb çalışma modeli ile fark yaratıyor

Yayın tarihi: 3 Mayıs 2022 Salı 10:00 am - Güncelleme: 2 Mayıs 2022 Pazartesi 7:42 pm

COVID-19 pandemisi başladığında beri uzaktan çalışmaya geçen bazı şirketler, pandeminin etkisinin azalmaya başlamasıyla normalleşme dönemine geçilmesi ve çoğu insanın aşılanmış olması sebebiyle çalışanlarının haftada birkaç kez de olsa ofise gelmelerini zorunlu tutmaya başladı. Ama Airbnb bu şirketlerden biri değil.

Airbnb çalışma modeli ile gündemde. Şirket CEO’su Brian Chesky, çalışanlarını artık sürekli olarak uzaktan çalışma seçeneğine sahip olduklarını açıkladı. Açıklamada çok az sayıda kişinin ofiste çalışması gerektiğini ama çalışanlarının çoğunlunun ofise gelme zorunluluğu olmadığı bildirildi.

Chesky: “Dünyanın en iyi insanlarını (sizin gibi) işe almak ve elimizde tutmak istiyoruz. Yetenek havuzumuzu ofislerimizin etrafında yer alan bir işe gidip gelme yarıçapıyla sınırlandırırsak dezavantajlı duruma düşeriz. En iyi insanlar her yerde yaşar, tek bir yerde değildirler. Çeşitli topluluklardan işe alım yaparak, daha çeşitli bir şirket olacağız. “

 

CEO, Airbnb’nin uzaktan çalışarak rezervasyon almaya ve yapmaya devam eden insanlar sayesinde pandemiden hızla kurtulduklarını ve bu durumun dünyanın esnek çalışma düzenlemelerine daha açık olduğunu kanıtladığını söyledi. Görünüşe göre 2021’in ikinci yarısında web sitesinden alınan rezervasyonların %20’si bir aydan uzun konaklamalar içindi.

 

AirBNB

Airbnb, çalışanlarına ülkelerinin neresinde çalışmayı seçerlerse seçsinler aynı maaşı ödeyecek. Haziran ayından itibaren maaş ödemeleri için ülkelere göre ödeme katmanları uygulanacak, böylece bulundukları yerin ortalamasına göre daha az ödeme alanların maaşları iyileştirilmiş olacak. Ancak uluslararası hareketler çok daha karmaşık, şirket bu yıl başka bir ülkede yaşamaya karar veren çalışanlarını destekleyemeyeceğini açıklamıştı.

 

Buna karşılık, Google ve Apple çalışanları kademeli olarak ofislerine dönüyorlar ve artık hibrit bir çalışma planının parçası olarak haftada birkaç gün ofiste çalışmaları gerekiyor. Twitter bazı ofislerini 2021’in sonlarında açtı ancak çalışanlarına kalıcı olarak evden çalışabileceklerini de söyledi.

Jaguar Land Rover Open Innovation stratejisini açıkladı