Ailesi Hawking’in solunum cihazını bağışladı

Yayın tarihi: 22 Nisan 2020 Çarşamba 8:38 pm - Güncelleme: 22 Nisan 2020 Çarşamba 8:38 pm

2018 yılında 76 yaşında ölen dünyaca ünlü astrofizikçi Stephen Hawking’in motor nöron hastalığı ALS yüzünden kullanmak zorunda kaldığı solunum cihazı, memleketi Britanya’nın Ulusal Sağlık Sistemi’ne (NHS) bağışlandı.

NHS’de, maske gibi koruyucu donanımlardan solunum cihazlarına dek birçok malzemeye ihtiyaç duyulduğu belirtiliyor. Bu ortamda Stephen Hawking’in kızı Lucy, babasının solunum cihazını Kraliyet Papworth Hastanesi’ne bağışladıklarını açıkladı.

Babasına sağlanan tedavi ve bakım için ailece NHS’ye müteşekkir olduklarını belirten Lucy Hawking, “Cambridge’deki Kraliyet Papworth ve Addenbrooke Hastaneleri babamıza muhteşem, adanmış ve şefkatli şekilde bakmıştı” dedi.

‘BABAMA BÜYÜK YARDIMLARI DOKUNDU’

Solunum cihazına bağımlı bir hasta olduğundan babası için Papworth Hastanesi’nin inanılmaz önemde olduğunu ve babasının bazı zor dönemleri atlatmasında bu hastanenin büyük yardımı dokunduğunu vurgulayan Lucy Hawking, bugünlerde korona virüsüyle mücadelenin ön cephesinde yer alan hastaneyle temasa geçtiklerini, daha önce babası tarafından kullanılmış NHS’ye ait tıbbi cihazları iade etmelerinin ardından, babasının satın almış olduğu cihazları da için NHS’ye devrettiklerini anlattı.

Lucy Hawking mesajında şunları kaydetti: “NHS çalışanlarının ihtiyacı olan insanlara yardım etmekteki adanmışlıkları ve kararlılıklarının ailece tümüyle bilincindeyiz. Böyle bir dönemde herkese mümkün olan her şekilde NHS çalışanlarını desteklemeye çağırıyoruz.”