Aile Hekimleri Derneği Federasyonu’ndan ‘kronik hastalık raporu’ açıklaması
24 Ağustos 2020 Pazartesi

Aile Hekimleri Derneği Federasyonu (AHEF), aile hekimlerine kronik hastalık raporu için başvuruların arttığını ancak kendilerinin böyle bir rapor vermeye yetkili olmadıkları açıkladı.
Koronavirüs salgını sonrasında birçok vatandaşın Aile Sağlığı Merkezlerine giderek kronik hastalık raporu talep ettiğini belirten Aile Hekimleri Derneği Federasyonu 2’inci Başkanı Dr. Yusuf Eryazğan, Sağlık Bakanlığının 8 Haziran’da aile hekimlerinin bu konuda görevi olmadığını, söz konusu belgenin sadece e-nabızdan alınabidiğini söyledi.
Dr. Eryazğan şunları söyledi:
“Kişilerin riskli aile sağlığı merkezlerine boşuna gelmesini sağlık durumlarını tehlikeye atmalarını istemiyoruz. Ayrıca bu konularda tek yetkili ilk raporu düzenleyen uzman hekim ya da sağlık kuruldur. Aile hekiminin buna müdahale durumu yoktur. E-nabız bireylerin kendi sağlık parametrelerini içinde barındıran kişiye özel bir uygulamadır. E-devlet şifreleri ile bilgisayar ve telefon üzerinden kullanılabilmektedir.”
Benzer Haberler
İTO Yönetim Kurulu Üyesi Koç: Otel gibi bina yapmakla sağlık halledilmiyor
21/01/2021 21:46
Bilim Kurulu üyesi anlattı: İşte 6 adımlık aşı sürecinde yapılması gerekenler
14/01/2021 11:14
Vahim tablo… Günlük vaka sayısı 50 bine yaklaştı
20/11/2020 15:47
Kimlerin grip aşısı alabileceği ve fiyatı netleşti
21/10/2020 13:14