Aile boyu hakaret davası: Erdoğan’a ve Albayrak ailesine hakaretten 6 yıl hapsi istendi

Yayın tarihi: 25 Eylül 2020 Cuma 9:50 pm - Güncelleme: 25 Eylül 2020 Cuma 9:50 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Hazine ve Maliye Bakanı damat Berat Albayrak’a hakaret etttiği gerekçesiyle tutuklanan Mehmet Fatih K.’nin 6 yıla kadar hapsi istendi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Hazine ve Maliye Bakanı damat Berat Albayrak ile ailesine Twitter’dan hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanan Mehmet Fatih K. hakkında iki ayrı suçtan 6 yıla kadar hapis cezası istendi.

Albayrak’ın 4. çocuğunun doğumuna ilişkin yaptığı paylaşıma “hakaret içerikli” yorumda bulunduğu suçlamasıyla hakkında soruşturma başlatılıp gözaltına alınan 8 kişiden Mehmet Fatih K. tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Şüpheli ifadesinde “Bu hesabı sadece ben kullanmaktayım. Şifremi benden başka bilen kimse yoktur. İçinde bulunduğumuz dönemde Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) çalışmaktaydım. Arada sırada Twitter’a girdiğimde gündemi takip ediyordum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a dair şahsi bir problemim yoktur. Gündem dolayısıyla bazen bu tip paylaşımlarda bulunabilirim. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a yönelik yapmış olduğum paylaşım, memleketimde kullanılan yöresel bir sözdür. Bütün paylaşımlarımdan pişmanım” demişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlanarak iki ayrı iddianame hazırlandı.

Şüphelinin,  Albayrak ailesine yönelik hakaret içerikli paylaşımlarda bulunduğu iddiasıyla, “kamu görevlisine hakaret”ten 1 yıldan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilirken Erdoğan’a hakaret içerikli paylaşımlarda bulunduğu iddiasıyla “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianame İstanbul Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.