AİHM’in Demirtaş kararını açıklayacağı tarih belli oldu

Yayın tarihi: 16 Aralık 2020 Çarşamba 9:55 am - Güncelleme: 16 Aralık 2020 Çarşamba 9:55 am

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’la ilgili kararını 22 Aralık’ta açıklayacak.

Selahattin Demirtaş’ın avukatlarından Mahsuni Karaman, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Merakla ve heyecanla beklediğimiz Demirtaş/Türkiye kararı AİHM Büyük Dairesince 22 Aralık’ta açıklanacak” ifadelerini kullandı.

Karaman, bir kullanıcının kararın içeriği hakkındaki sorusuna ise, “Gerektiğinde cevap veriyoruz aslında. Kararı görmeden sonuçları üzerinden spekülatif bir şey söylemek istemiyoruz doğrusu. Ama kararın, ilk daire kararından daha sert olacağı yönünde güçlü beklentimiz var. Bu yönde çıkacak karara Türkiye mutlak surette uymak zorunda. Ki uyacak da” yanıtını verdi.

SERBEST BIRAKILMASI KARARI AİHM BÜYÜK DAİRESİNE TAŞINMIŞTI

AİHM’in Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılmasını içeren kararı AİHM Büyük Dairesi’ne taşınmıştı. Demirtaş’ın avukatları, hem aleyhte verilen maddelerin yeniden incelenmesini hem de Türkiye’nin kararı uygulamamasına ilişkin hüküm kurulmasını istemişti.