Ahmet Türk: Üslüp ve dil eskisinden daha kötü!

Yayın tarihi: 7 Mayıs 2020 Perşembe 2:09 pm - Güncelleme: 7 Mayıs 2020 Perşembe 2:09 pm

Karantinatv’de Necdet Saraç’ın sunduğu “Barış çok mu uzak” başlıklı programda görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı ve eski milletvekili Ahmet Türk ve CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal programın sonunda kardeşlik türküleri söylediler.

Programda Ahmet Türk “hiç bir şey eskisi gibi olmayacak dendi ama üslup ve dil eskisinden daha kötü oldu” derken, Orhan Sarıbal “Demokrasi ekseninde, adil ve eşit bir Türkiye talebi etrafında birleştirmeliyiz”, Güler Buüğday da “bütün kimliklere saygı duyarak barış sağlanabilir” dedi.

ERDAL İNÖNÜ’NÜN TAVRI BUGÜN DE ÖNEMLİ

Programda Ahmet Türk şunları söyledi:
Erdal Bey’i bölücü olarak tarif edilen bizimle işbirliği yaptığı için çok eleştirdiler, o da, “yurttaşı kazansam mı iyi, ötekileştirsem mi daha iyi” dedi. Gerçekten hangisi doğru kazanmak mı, ötekileştirmek mi? Virüs musibeti altında hiçbir şey eskisi gibi olmayacak deniyordu, şimdi kullanılan üslup ve dil eskisinden daha kötü. İktidarda bir musibeti siyasi ranta çevirme çabası var. Birilerini düşman ilan ederek apolitik kesimleri yanında tutmaya çalışıyor. Oysa ortak değerler etrafında birleşirsek, ayrımcılık biter. Mezopotamya ve Anadolu kültürleri birbirlerinden etkilenmiş ve iç içe geçmiş kültürlerdir. Bunu ayrıştırıyorlar ve sonra bizi kimlik siyaseti yapmakla suçluyorlar. Evet, kimlik siyaseti üzerinden bu iş yürümez ama sen kimliği reddersen, inkar edersen bir ayrışma öne çıkar. Benim dilim var, kültürüm var, müziğim var. Siz bunu yasakladığınızda aslında kimlik siyaseti yapıyorsunuz. Kimliği reddettiğinizde de yan yana gelme şansını ortadan kaldırıyorsunuz. Ondan sonra kardeşiz söylemi anlamsızlaşıyor. Biz insanı değerler etrafında birleşirsek yol alırız ancak gerçeği içselleştirmeden bu iş çözülmez. Kimin Türk, kimin Türk olması önemli değil, önemli olan adil ve eşit özgür bir sistem yaratmaktır…

ADİL VE EŞİT BİR TÜRKİYE

Programda Orhan Sarıbal da, “ortak bir anatyasası önecellemek gerekiyor. Koronoyu fırsat olarak kullanıyorlar. Gezi mücadelesinden sonra devleti polis devletine, toma devletine dönüştürdüler. 15 Temmuzdan bu yana aslında ülkede bir darbe hükümeti var. Demokrasi ekseninde, adil ve eşit bir Türkiye talebi etrafında birleştirmeliyiz” dedi.

Güler Buğday ise, Anadolu topraklarında yan yana yaşam kültürünü ve barışı öne çıkarmalıyız dedi…

KARDEŞLİK TÜRKÜLERİ

Ahmet Türk ve CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal programın sonunda kardeşlik türküleri söylediler.
Orhan Sarıbal, “Kınayı Getir Aney” isimli Kürtçe- Türkçe kına şarkısını seslendirirken, Mardin’den bağlanan Ahmet Türk ise Kürtçe Aram Tigran’ın “Ay dil” şakısını söyledi.

Programı izlemek için:

Türkü söylenen bölüm: