Ahmet Türk Burcu Köksal’ın DEM Parti çıkışını yorumladı: Özel ve İmamoğlu sorumlu hareket etti

Yayın tarihi: 10 Mart 2024 Pazar 2:25 pm - Güncelleme: 10 Mart 2024 Pazar 2:25 pm

DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Aday Ahmet Türk, CHP’li Burcu Köksal’ın DEM Parti çıkışına ilişkin, “Özel ve İmamoğlu sorumlu hareket etti” dedi.

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal’ın “Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi’nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak” sözlerine bir tepki de DEM Parti’den yeniden Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Ahmet Türk’ten geldi.

“CHP’NİN TAMAMININ ONUN DİLİNDEN ANLAYIŞA SAHİP OLMADIĞINI BİLİYORUZ”

Serbestiyet’ten Mustafa Ali Aykol’a konuşan Ahmet Türk, şunları söyledi:

“Bu ırkçı, faşist bir anlayışın sonucudur. Bu kişi maskesini düşürmüş ve gerçek yüzünü göstermiştir. Aslında böyle bir açıklama Kürtleri hem kendisine hem de partisine karşı adeta güvensiz hale getirdi. Zaten daha önce de bir güvensizlik vardı CHP’nin bazı tavırlarından dolayı. Ama bu olay üzerinden bütün CHP’yi sorgulamak doğru değil. CHP’nin tamamının onun dilinden bir anlayışa sahip olmadığını biliyoruz. Bu kişi bir yerde de kendi partisine, CHP’ye büyük zarar vermiştir.

Biz başından beri şunu söylüyoruz; eğer bir halkın kimliği, kültürü içselleştirilmezse hep böyle buna benzer olaylarla karşı karşıya kalırız. Çünkü Türkiye birçok kimliği, kültürü, farklılığı bir arada barındıran bir ülke. Bu gerçeği görmeden siyaset yapmak Türkiye’de barışı sağlamaz, kucaklaşmayı sağlamaz.

Herkesin yeniden düşünmek ve tüm toplumu kucaklayacak bir siyaset yürütmek gibi bir sorumluluğu var. Gelecek için, halkların kardeşliği için böyle bir yolu izlemek durumundadır. Bunun ötesinde yürütülen ırkçı siyasetler toplumu gerginleştirmekten başka bir işe yaramaz.”

“SORUMLU HAREKET ETTİLER”

Türk CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tepkilerine yönelik ise şu ifadeleri kullandı:

“Elbette ki böyle ırkçı ve faşist bir anlayışa karşı CHP suskun kalsaydı gerçekten büyük bir vebalin altında kalırdı. Zaman zaman sosyal demokrat olduğunu iddia eden bir parti olarak kendi iddiasının altında kalırdı. Sadece CHP’ye değil bütün topluma zarar verirdi. O yüzden bunu düzeltmek ya da karşı çıkmak konusunda sorumlu hareket ettiler.

Tepkiler dinmiyor! Burcu Köksal’a peş peşe istifa çağrıları

Kaynak: TELE1