Ahmet Takan: İyi Parti’nin cumhur ittifakına hazırlandığı iddiasına gülüp geçiyorum

Yayın tarihi: 3 Ekim 2020 Cumartesi 11:54 am - Güncelleme: 3 Ekim 2020 Cumartesi 11:54 am

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, İyi Parti’nin cumhur ittifakına hazırlandığı yönünde iddialarla ilgili “Gülüp geçiyorum” ifadesini kullandı.

Ahmet Takan, liste krizi yaşayan İyi Parti’nin cumhur ittifakına hazırlandığı yönünde iddialarla ilgili bir yazı kaleme aldı.

Takan, “Şimdi bazı çevrelerde İYİ Parti’nin Cumhur İttifakı’na hazırlandığı yönünde iddialar dolaşıyor. Bunlara gülüp geçiyorum. Eğer bu iddianın nedeni, İYİ Parti’de ülkücü-milliyetçi kanat ağırlık kazandığı varsayımına dayanıyorsa, boş bir iddiadır. Daha önce de ifade ettim Genel Başkan Meral Akşener dahil bu partinin ana omurgasını ülkücü-milliyetçi gelenekten gelenler oluşturuyor ve bu başından beri böyleydi. Yeni bir seçim olmadığına göre, milletvekilleri arasında da, Başkanlık Divanı’nda da, il ve ilçe teşkilatlarında da büyük oranda değişen bir şey yoktur” değerlendirmesinde bulundu.

Takan yazısında şunları kaydetti:

“Delegeler, teşkilatlar, parlamento ve GİK’te milliyetçi-ülkücü kesimin ağırlıkta olmasını Cumhur İttifakı’na yaklaşma olarak görenler fena halde yanılırlar. Çünkü İYİ Parti’deki bu kesim, en itirazcı kesimdir ve nitekim baba ocağı MHP’ye bile isyan edip ayrılan insanların, kuzu kuzu Cumhur İttifakı’na rıza göstermesini beklemek, merhum Demirel’in tabiriyle abesle iştigaldir.”

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN 

İyi Parti’de ‘Bağımsız cephe oluşturulacak’ iddiası