Ahmet Şık’tan Mehmet Ağar’a ‘Hükümlü’ yanıtı

Yayın tarihi: 23 Mart 2019 Cumartesi 9:55 am - Güncelleme: 23 Mart 2019 Cumartesi 9:55 am

Eski İçişleri Bakanı ve eski Emniyet Müdürü Mehmet Ağar, “Günümüzün yarısını CHP Belediyesinin İstanbul belediye şirketlerine yerleştirdiği militanları temizlemekle geçiyordu.’ İfadelerinin ardından Ahmet Şık Mehmet Ağar’a ‘cürüm işlemek için silahlı örgüt kurmak ve yönetmekten hüküm yemiş’ olduğunu hatırlattı.

İstanbul Sarıyer de konuşan Eski İçişleri Bakanı ve eski Emniyet Müdürü Mehmet Ağar, “Günümüzün yarısını CHP Belediyesinin İstanbul belediye şirketlerine yerleştirdiği militanları temizlemekle geçiyordu. Allah bize bir daha, bu tür bir CHP belediyesi dönemi yaşamayı nasip etmesin. Kabus gibi bir şeydi” demişti Ahmet Şık

Ahmet Şık Mehmet Ağar’ın biz zamanlar hüküm yediğini hatırlatarak ‘ Cürüm işlemek için silahlı örgüt kurmak ve yönetmekten hüküm yemiş olan kişi konuşmuş’ ifadelerini kullandı .

Ahmet Şık: AKP terör örgütüdür, herkes öğrenecek, çok yakında…

MEHMET AĞAR NEDEN HAPİS YATMIŞTI?

Susurluk davasında ‘çete yöneticisi’ olmakla suçlanan eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturmak suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Ağar, 5 yıllık cezanın 3 yılını infaz yasası nedeniyle yatmış gibi kabul edilmişti. Kalan iki yılını da yatmak üzere Aydın Yenipazar ilçesi cezaevine konulmuştu. Ağar, iki yıllık sürenin de son bir yılında 3. Yargı paketi içinde yer alan ‘denetimli serbestlik’ ilkesinden yararlanarak, cezasının bitimine 361 gün kala serbest bırakılmıştı. 25 Nisan 2012’de cezaevine giren Ağar, 25 Nisan 2014’de çıkması gerekirken denetimli serbestlik hakkından faydalanarak 29 Nisan 2013 tarihinde tahliye edilmiş olmuştu.

ABDULLAH ÇATLI’YA VERİLEN SAHTE KİMLİK