Ahmet Şık’tan çok konuşulacak ‘AA muhabiri’ yorumu: Peker’in iddialarından sonra mı çocuğunun yüzüne bakamamaya başlamış?

Yayın tarihi: 22 Mayıs 2021 Cumartesi 9:55 pm - Güncelleme: 22 Mayıs 2021 Cumartesi 11:41 pm

Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Ahmet Şık, TELE1’de Hakan Aksay’ın sunduğu ‘Ne olacak?’ programına konuk oldu. Şık, AA muhabirinin sorusuna yönelik değerlendirme yaptı. Demirtaş ziyaretini de anlatan Şık, “Hapishanedeki konuşmaların kaydı Selvi’ye servis edilmiş” dedi.

Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Ahmet Şık, “Peker’in iddialarından sonra mı çocuğunun yüzüne bakamamaya başlamış?” sorusunu yöneltti ve “AA muhabirinin yaptığında onurlu çıkış görmüyorum. Soylu’nun işine yaradı” değerlendirmesini yaptı.

AA’dan kovulan Musab Turan: Belki de hayatımda ilk defa gazetecilik yaptım

Şık şunları söyledi:

“Gazeteci olarak yapıyorum bu değerlendirmeyi, ben orada onurlu bir çıkış görmüyorum. Çocuğununun yüzüne bakamadığını söylüyor ya o arkadaş, Sedat Peker’in iddialarından sonra mı bakamamaya başlamış? Mesela daha üç hafta önce intihar eden esnafın neden intihar ettiğini hepimiz biliyoruz. O haberi okuduğunda çocuğunun yüzüne bakabilmiş mi? Kocaeli’nde çocuğuna pantolon alamadığı için intihar eden babanın haberinde, Fatih’teki dört kardeşin intiharında, bir dolu insan haksız hukuksuz yere hapisteyken, bu hukuksuzluk düzeni devam ederken, FETÖ borsası diye bir oluşumu bu kadar konuşuyorken nasıl çocuğunun yüzüne bakıyormuş ve neden soru sormuyormuş? Dolayısıyla orada onurlu bir çıkış görmüyorum. Yaptığı iş spontane olsa da Soylu’nun işine yaradığını düşünüyorum. İster istemez topa girdi AKP yönetimi. Orada sorudan kaynaklı olarak söylüyorum; ‘Soylu AKP’den daha mı büyük, fabrika ayarlarına dönün2 derken Milli Görüş çizgisine dönün demek istiyor orada aslında.

AA muhabirinden şaşırtan soru: Çocuğumun yüzüne bakarken utanıyorum

DEMİRTAŞ ZİYARETİ

Selahattin Demirtaş ziyaretini anlatan Ahmet Şık, Selvi’nin ‘bakanlık pazarlığı’ iddialarını Demirtaş’a sorduğunu ve yazılanların yalan olduğunu söyledi.  Pandemi koşullarında yapılan ziyaretlerde arada bir cam olduğunu ve dinlenen ve kayda alınan bir telefonla görüşüldüğünü aktardı.

Şık şunları söyledi:

“Demirtaş dedi ki:

‘Daha önce Pervin Buldan ve Mithat Sancar geldiğinde bu konu açıldı ve espri yaptık. Ben ‘hadi bakalım iktidara ortak olup bakanlık da alırsınız ama size İçişleri Bakanlığı vermezler’ diyerek espri yaptım.’

Belli ki o konuşma kayıtlarının deşifresi yapılıyor ve belli yerlere ulaştırılıyor. Oradan da Abdülkadir Selvi’ye servis edilmiş. HDP’nin yalanlama açıklaması üzerine ‘sizsiniz yalancı’ dediği bir yazı yazdı. Selvi dedi ki ‘ben kulis bilgilerini yazıyorum’. Yahu kardeşim ortada bir kulis bilgisi yok. Hapishanede espri mahiyetinde yapılmış bir konuşmanın deşifresi sana verilmiş.