Ahmet Şık ve TİP, HDP’den özür diledi

Yayın tarihi: 29 Nisan 2023 Cumartesi 1:40 am - Güncelleme: 29 Nisan 2023 Cumartesi 10:37 am

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık ve TİP, Şık’ın HDP’ye ilişkin sosyal medyada gündem olan sözleri nedeniyle özür diledi.

HDP’den milletvekili olup 2020’de istifa eden Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık’ın eski partisine ilişkin sosyal medyaya düşen sözleri gündem oldu.

AKP’ye yakın Ülke TV’de paylaşılan görüntüde Şık’ın “Selahattin (Demirtaş) bugün canımıza okumuş. Güya aynı ittifaktayız. Selahattin’i çıkar HDP’den ortada HDP kalmaz. Bu ülkenin Türk faşisti var. Bir de Kürt faşistiyle uğraşamam” dediği duyuluyor.

Erkan Baş’ın Demirtaş ziyaretinden uyarı çıktı

ÖZÜR DİLEDİ: ‘FİKRİMİ YANSITMAYAN SÖZLER’

Şık, HDP’den ve sosyal medya eleştirilen yükselmesi üzerine Twitter’dan özür mesajı paylaştı ve şöyle yazdı: “Konuyu, olayı, olaydaki kişileri ve bağlamını açıklamaya çalışmadan, fikrimi, kastımı ve duygumu yansıtmayan bu sözler nedeniyle kırdığım tüm HDP’li dostlarımdan ve Kürt halkından, TİP’li yoldaşlarımdan içtenlikle özür diliyorum. Öncelikle 14 Mayıs’a dek ve sonrasındaki ortak mücadele geleceğimiz boyunca da yegane çabam, barış ve kardeşlik arzumuza zarar vermemek, ittifakımızda cisimleşen umutlara gölge düşürmemek olacak.”

TİP’İN ÖZÜR MESAJI

Bir özür mesajı da TİP’ten geldi. O mesajda ise şöyle denildi: “İstanbul milletvekilimiz Ahmet Şık’ın bugün kamuoyuna yansıyan sözleri partimizin görüşlerini yansıtmadığı gibi vekilimizin bugüne dek koruduğu mücadele kimliği açısından da talihsiz ve kastını aşan ifadeler içermektedir. Bu sebeple, başta HDP’li dostlarımız olmak üzere ittifak güçlerimizden, Kürt halkından, sol kamuoyundan ve tüm yurttaşlarımızdan özür diliyoruz. Barış ve kardeşlik için sürdürdüğümüz mücadeleden ve dayanışmamızdan asla vazgeçmeyeceğiz.”

İşte TİP Milletvekili adayları tam listesi! Erkan Baş, Sera Kadıgil, Ahmet Şık, Barış Atay…