Ahmet Şık: Terkoğlu ve Kılınç Pelikan terör örgütünün komplosuyla tutuklandı

Yayın tarihi: 5 Mart 2020 Perşembe 7:59 am - Güncelleme: 5 Mart 2020 Perşembe 8:17 am

OdaTv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve muhabir Hülya Kılınç’ın çıkarıldıkları nöbetççi mahkeme tarafından tutuklanması büyük tepki çekti. Terkoğlu ve Kılınç, “Pelikan Terör Örgütünün komplosuyla tutuklandı” diyen gazeteci, milletvekili Ahmet Şık, yandaşların 1 sene önce yaptığı haberi hatırlattı.

OdaTv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve muhabir Hülya Kılınç’ın, yaptıkları haberle MİT mensuplarını ifşa ettikleri gerekçesiyle tutuklanmasına tepki gösteren Ahmet Şık, yandaş Sabah gazetesinin 1 sene önce yaptığı hatırlattı.

Gazeteci Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç tutuklandı!

‘NEDEN HERHANGİ BİR SORUŞTURMA BAŞLATILMADI?’

Şık, şunları kaydetti:

“Pelikan Terör Örgütünün (PETÖ) komplosuyla Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç’ın tutuklanmasını cansiperane savunanlar ile bu komploda rol/görev üstlenen yargı mensupları için 1 yıl öncesinden bir hatırlatma yapalım.
31 Mart 2019 yerel seçimlerinden bir hafta önce iktidar borazanı Sabah gazetesinin internet sitesinde “İşte CHP, Saadet Partisi ve İYİ Parti’nin PKK ile bağlantılı adayları!” başlığıyla foto galeri kısmında sözde bir haber yayımlandı.
340 kişi ile ilgili devlet güvenlik bürokrasisinin arşivindeki kayıtlar iktidar borazanlığı üstlenmiş medya organlarına servis edilmiş ve bir yalanın kurgusu için kullanılmaktan kaçınılmamıştı.

İyi Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu 25 Mayıs 2019’da Meclis’te yaptığı konuşmada ise konuyla ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı. Ağıralioğlu, isimleri ve adli sicil kayıtları iktidar yayın organlarına sızdırılanların arasında, üstü kapalı olarak MİT adına çalışanlar olduğunu söyledi.

Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç’ın tutuklanmasının gerekçesi yapılan MİT Kanunu o zaman da yürürlükte idi.

Terkoğlu ve Kılınç’ı tutuklayanlar suç işlediğine kanaat getiriyorlarsa neden Sabah ve A Haber ile aynı sözde haberi yayınlayan diğer medya organları için herhangi bir soruşturma başlatmadı?”