Ahmet Şık sessizliğini TELE1’e bozdu: Alpay ve Bekir Bozdağ saldırı öncesi göz göze geldi

Yayın tarihi: 19 Ağustos 2024 Pazartesi 11:41 am - Güncelleme: 19 Ağustos 2024 Pazartesi 11:58 am

Haber: Haber Merkezi

AKP’li Milletvekillerinin saldırısına uğrayan TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık saldırıyı ilk kez TELE1’e anlattı. Şık  AKP’li Alpay Özalan’la AKP’li Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ’ın saldırı öncesi göz göze geldiğini söyledi. Şık, “Bozdağ gonka vurduğu an saldırı başladı.” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararı görüşmek üzere yapılan olağan üstü toplantıda konuşan TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’a AKP’li Milletvekilleri saldırdı. Saldırının ayrıntılarını TELE1’e anlatan Şık, “Önceden planlanmış ve organize edilmiş. Hiç şüphem yok. Bir önceki dönemin gergin anlarındaki hali düşündüğümde organize olduğu kimlerin nasıl saldıracağına ve AKP’li Meclis Başkanvekilinin neler yapacağına kadar planladıklarını düşünüyorum” dedi.

AKP Meclis’te saldırıyı gelenek haline getirdi! Ahmet Şık’a kürsüde linç girişimi

“TROLÜN VÜCUT BULMUŞ HALİ”

Verilen arada saldırının planlandığını ileri süren Şık, “Mutlaka AKP Grubuna başkanlık eden kişi kürsüdeki muhalefet vekiline ayağa kalkarak mukabele eder. Abdullah Güler de buna çok uygun birisi trolün vücut bulmuş hali desek yanlış olmaz. Talimatı buradan aldığını düşünüyorum. Aradan sonra da kimlerin saldıracağı Meclis Başkan vekili Bekir Bozdağ’ın neler yapacağı planlanmıştı” ifadelerini kullandı.

“ALPAY VE BOZDAĞ GÖZ GÖZE GELİYOR”

Olay sonrası fotoğrafları incelediğini belirten Şık, “Dikkat ederseniz ben kürsüdeyken Alpay, Bekir Bozdağ ile göz teması kuruyor. Bozdağ oturumun kapandığını ilan eden gonku vurduğu andan itibaren saldırı başlıyor. Alpay’ın ilk hamlesi de vurmaya yönelik değildi beni düşürmek gibi ve arkasından gelenler saldırının devamcısı olacaktı öyle de oldu. Pusu kurmak bu iktidarın en iyi bildiği iş” diye konuştu.

“KONUŞABİLSEYDİM ANLAŞILACAKTIM”

Özgür Özel’in sözlerine yanıt veren Şık, “Benim dilim kirli değil eğer konuşabilseydim daha anlaşılır olacaktım. AKP medyası sosyal medyadan ‘Ahmet Şık hakaret etti’ diye yaydı. Neymiş hakaret, ‘Haysiyetsiz’ diyorum. Milletvekilliği yemininin sonu Anayasaya sadakatle biter. Anayasaya bağlı olmayanlara haysiyetsiz diyorum” dedi.

Kaynak: TELE1