Ahmet Şık: Soylu ile A Haber bitti şimdi gerçekler!

Yayın tarihi: 9 Aralık 2021 Perşembe 1:18 am - Güncelleme: 12 Ocak 2022 Çarşamba 12:12 pm

Ahmet Şık, İşçileri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarına ilişkin yaptığı konuşmada sert açıklamalarda bulundu. Ahmet Şık’ın konuşmasında kullandığı” Isıtamadığı çocukların kahrıyla intihar eden annenin hesabını vereceksiniz” sözlerinin ardından sesi kesildi

TBMM’deki 2022 bütçe görüşmeleri İçişleri Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının bütçeleri hakkında yapılan tartışmalarla sürüyor. Süleyman Soylu’dan sonra konuşma yapan TİP Milletvekili Ahmet Şık,  Soylu ile A Haber bitti şimdi hakikatleri konuşacağız” dedi.

Süleyman Soylu’dan Özgür Özel’e hakaret: Lan şerefsiz

“MAFYA ÇIKMIŞ BAKANIN SUÇLARINI AÇIKLIYOR”
Yaşanan gerginliğin ardından TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, şunları söyledi:

‘Soylu ile A Haber bitti, şimdi hakikatleri konuşacağız. Türkiye Sedat Peker’i konuşuyor. Sedat Peker’in iddialarına göre 360 kez suç işlenmiş. Kaç dava açılmış: 1.

Çoğu Soylu ile ilgili olan suçlamaların yalan olduğunu iddia etti. Bir İçişleri Bakanı düşünün mafyanın suçlarını engellemesi gerekirken; mafya çıkmış bakanın suçlarını açıklıyor.

Patlayan bombalardan bahsedip, Efkan Ala’yı suçluyor. Peker’e resmi koruma verilmesinin sorumlusunun Selami Altınok olduğunu söyledi, FETÖ’cülük itham etti. Metin Külünk’ün ismini tartışmaya açtı, suç işledi. Tehditlerine bütçe görüşmelerinde de devam etti.

Erdoğan’ın talimatı ile yapıldı her şey dedi. Silahlar dağıtılmış ama emri Soylu vermemiş. ByLock’çu vekillerin AKP sıralarından çıkması muhtemel.”

Şık’ın sözleri, “KHK ile işten atılanlar için hesap vereceksin. Isıtamadığı çocukların kahrıyla intihar eden annenin hesabını vereceksiniz. Bir sokakta resmi ve sivil faşistlerle katledilen Ali İsmail Korkmaz’ın, Berkin Elvan’ın hesabını vereceksin. ” ifadelerinin ardından kesildi.