Ahmet Şık: FETÖ’cü Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisidir!

Yayın tarihi: 20 Şubat 2020 Perşembe 11:01 am - Güncelleme: 20 Şubat 2020 Perşembe 11:01 am

Gezi Davası’nda beraat etmesinin hemen ardından 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili başka bir soruşturmadan gözaltına alınan Osman Kavala, Nöbetçi 8. Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklandı. Çağlayan önünde bekleyen İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, karara tepki gösterdi.

HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Osman Kavala için verilen yaniden tutuklama kararının hukuki bir değeri olmadığını belirterek, “Burada çıkan karar herhangi bir hukuk normuyla açıklanamaz. Çünkü ortada hukuki bir durum yok. Osman beyi beraat ettiren ve bugünkü tutuklama kararını veren de Erdoğan’ın kendisidir.” dedi.

Osman Kavala, yeniden tutuklandı!

Ahmet Şık şöyle devam etti:

“Dün beraat kararını verenlerin hiç biri bunu Recep Tayip Erdoğan’a rağmen vermiş değiller. Osman Bey’i, bugün bir kez daha aynı dosyadan tutuklatan Erdoğan’dır. Tıpkı dün beraat ettiren kişi olduğu gibi. Bu kararı veren Hakim ve Savcılarla ilgili kripto FETÖ’cü iddiasıyla bir inceleme başlattılar. Erdoğan’a rağmen verilemeyecek bir kararın altında imzası varsa o insanların, ben size FETÖ’cünün kim olduğunu söyleyeyim Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisidir. Osman Kavala, siyasi bir rehinedir. İktidarda kalma süresini uzatmaya çalışan bir siyasi mafyanın rehinesi haline gelmiştir.”

Erdoğan hedef gösterdi… HSK’dan, Gezi’ye beraat veren mahkemeye soruşturma izni!

“KENDİ İDDİANAMELERİNİ HAZIRLIYORLAR”

“Benim bu sözüm bu kararın altına imza atan hakim savcılara. Şuan FETÖ’cü olduğu için 2 binin üzerinde hakim savcı tutuklu. Bunu hatırlatıyorum. Bu iktidar bu şekilde iktidarını yürütemeyecek ve bu iddianameyi yazanlar kendi iddianamelerini hazırlıyorlar. Bu komploları yürütenler, emri verenler her kimse aynı muamele ile karşılaşacak. O cezaevleri boşalacak bu hukuksuzlukları yapanlar o hapishanelere girecek. Yatacak yerleri var o hapishaneler onları bekliyor. ”

“Erdoğan bir Başsavcı gibi davranarak Kavala’yı mahkum etti”