Ahmet Nur Çebi’den Burak Elmas’a ‘erteleme’ yanıtı: Bizim sahamız müsait

Yayın tarihi: 12 Mart 2022 Cumartesi 12:38 pm - Güncelleme: 12 Mart 2022 Cumartesi 12:38 pm

Süper Lig’in 28. haftasında oynanacak olan Galatasaray-Beşiktaş derbisinin ertelenmesi için sarı-kırmızlı kulüp TFF’ye başvurdu. Galatasaray Başkanı Burak Elmas, erteleme talebinin ilk olarak TFF’den geldiğini dün açıkladı. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ise maçın ertelenmesiyle ilgili bir talebin kendilerine Galatasaray ve TFF’den gelmediğini bildirdi.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, 14 Mart’ta oynanacak olan Galatasaray derbisi için açıklamalarda bulundu. Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) 13 hakemi görev listesinden alınma kararını da değerlendiren Çebi’nin açıklamaları şöyle:

“Hakem kararının sonuçlarını birkaç ay içinde göreceğiz. Umuyorum ki devam edecek hakemler, TFF ve kulüpleri daha zor durumda bırakmayacak şekilde maçlarını yönetirler. Beklentim ve temennim budur.

TFF bizim üst kurulumuzdur. Kararın sonucunu bekleyip görmek lazım. TFF’nin kararı yanlıştır diyememeyiz, bütün kulüpler hakemlerden rahatsızdı. Umarım devam edecek hakemler, TFF ve kulüpleri zor durumda bırakmayacak şekilde maçlarını yönetmeye devam ederler”

“KARARIN ZAMANLAMASINI YORUMLAMAYI DOĞRU BULMUYORUM”

“TFF’nin verdiği kararın yanlış olduğunu söylemek kulüpler için doğru değildir çünkü kulüplerin tamamı hakemlerden şikayetçi. Kulüplerimiz zamanlama olarak bunun yanlış olduğunu söylemişlerdir ama ben buna katılmıyorum, sonuçları görmeden yorumu doğru bulmuyorum”

“TFF İLE GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİMİZ OLMAMIŞTIR”

“Daha genç hakemlere yer verilmesi talebim belki böyle bir algı yaratmış olabilir ama bu doğru değil, Beşiktaş olarak TFF’yle alınan son kararla ilgili herhangi bir görüş alışverişimiz olmamıştır”

“BİZİM SAHAMIZ MÜSAİT”

“Derbinin ertelenmesiyle ilgili bir TFF’den de Galatasaray’dan da bize ulaşan bir talep bulunmamaktadır. Maçların ertelenmesiyle ilgili şartlar nettir. Kulüplerin oynadıkları maçlara, havanın şekline göre değişmez. Hava şartları uygunsa, maç oynanır.

Ülke puanına sadece Galatasaray katkı vermedi. Konu sadece sahanın oynanabilir durumda olmasıysa, bizim sahamız müsait. İsterlerse Olimpiyat da oynarız. İsterlerse Barcelona maçını bizim sahamızda oynasınlar. Galatasaray stat bulur, bu yüzden maç ertelenmez”